Online marketing

Je wilt je doelstellingen halen, of misschien heb je nog nooit echt over je online doelstellingen nagedacht. Alle online marketing begint bij het weten en weten doe je pas als je het goed hebt gemeten.

Elke online marketeer zal je vertellen dat het doormeten van je acties de kurk is waarop het allemaal drijft. Als je met je website aan de slag gaat, is het belangrijk om van tevoren te bepalen waar je naartoe wilt, dus eigenlijk bepaal je je online strategie. Waarom heb ik deze website, wat hebben mijn bezoekers nodig om hun doel te behalen en hoeveel bezoekers heb ik uiteindelijk nodig om mijn doel te behalen? Deze acties noemen we dan tactieken.

Met tactieken halen we bijvoorbeeld onze bezoekers binnen. Dit kan natuurlijk op meerdere manieren. Je kunt bezoekers verkrijgen via e-mailmarketing, inkopen van radiocommercials, televisiereclame, advertenties in de krant, flyeren enzovoorts. Het is echter gebleken dat het moeilijk is om mensen van een offline kanaal naar een website te krijgen. Heel veel mensen beginnen hun vragen te stellen aan andere mensen, of aan Google. Hierop kunnen we slim inspelen. Zoekmachinemarketing dus. Er zijn cijfers genoeg om aan te tonen dat dit werkt.

Er is natuurlijk meer; uiteindelijk gaat het allemaal om je online marketingmix. Zoekmachineoptimalisatie, social media, link building, e-mailmarketing, direct verkeer, RSS feeds, contentmarketing, maar ook het gebruik van YouTube en Flickr kan voor je online doelstellingen erg belangrijk zijn.

Wil je samen eens kijken naar jullie doelstellingen? Neem dan even contact op met mij.