Hoeveel tijd besteed jij aan linkbuilding? Wat is jouw belangrijkste manier om traffic naar je blog te krijgen? Zijn het links of zijn het zoekmachines? Dit is erg belangrijk om te weten voordat je begint met je linkbuilding campagne. Het heeft invloed op je anchor tags en op de plaatsen waar je links probeert te krijgen. Natuurlijk heeft het ook invloed op de hoeveelheid geld die je er aan kwijt wilt (foei, Google is van mening dat je geen links mag kopen, tenzij het via Adsense is).

Linkbuilden is een dagelijks proces en het is belangrijk om het zo natuurlijk mogelijk te houden. Het heeft dan ook geen zin om 1x in de maand 5.000 links te regelen, beter is het om dagelijks 1 à 2 goede backlinks te krijgen. Dit houdt het proces een stuk natuurlijker en omdat de kwaliteit in mijn ogen VEEL belangrijker is dan de kwantiteit. Dit geldt echter alleen zolang je nog een Pagerank 6 of lager website hebt, daarna wordt de invloed van de hoeveelheid vele malen groter.

Mijn advies is dan ook om te zorgen dat je website dagelijks een linkwaardig artikel publiceert en dat je deze naar een aantal bronnen probeert te versturen of te publiceren. Zodoende ben je dagelijks nog geen 5% van je tijd kwijt aan het bouwen van een stabiele basis van je website en prettige bijkomstigheid is dat je jezelf langzaam als een autoriteit presenteert.