Mijn collega Joost heeft niet zo lang geleden een artikel geschreven over het linkbuilden van zijn css3 website. Prima post die heel goed uit heeft gelegd hoe hij zijn linkbuilding heeft aangepakt om in de trustbox te komen.

Nu wil het geval dat een aantal wikipedia redacteurs die post ook gelezen hebben en zijn link hebben verwijderd. Dit was het begin van een enerverende discussie op wikipedia. Volgens het reglement mag je niet je eigen site in de wiki zetten.

Nou vind ik dat op zich niet zo vreemd. Ze willen Wikipedia graag compleet houden en de informatie op de site zetten zo gauw deze allemaal origineel is. Joost zijn site is echter een van de weinig sites op dit gebied die hier duidelijk een uitleg over geeft en voorbeelden geeft. Deze site is zekere relevant op de pagina waar deze was toegevoegd.

Nu schijnt het zo te zijn dat Jimbo Wales, de oprichter van wikipedia, een kennis van Larry Page is, welke hem bij Matt Cutts heeft geintroduceerd. Samen zijn ze van plan om wat tegen de wikipedia spam te gaan doen.

I recently had dinner with Larry Page. He introduced me to Matt Cutts, who is the guy in charge of all this stuff at Google. Believe me, they take this stuff very seriously and are very open to ideas in this area. They are smart, and they know what they are doing. I will mention this concept to Matt and Larry. I am quite sure they will be very happy to take advantage of the intelligence of the Wikipedia community to protect both Google and Wikipedia (and the rest of the net). –Jimbo Wales 00:32, 12 October 2006 (UTC)

Ik heb mijn twijfels, als ik de link van Joost erin zou plaatsen zou het wel mogen en was er misschien niets gebeurd, nu hij het helemaal open zelf heeft gedaan onder zijn eigen naam en dit netjes verteld mag het niet, terwijl er bakken met spam in blijven staan. Ik, Joost en vele andere SEO’s snappen heel goed dat iets relevant moet zijn om zin te hebben. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe dit verhaal zich uiteindelijk ontwikkeld en zal het met veel interresse blijven volgen, maar ondertussen vraag ik mij nog meer hoe jullie hier over denken.