Link building

Links en hypocrisie van Google

Ik kan nu wel een gruwelijk lange rant het internet op schieten, maar Michael Gray heeft dit eergister op SES San Jose allang heel erg goed gedaan. Hierbij dus zijn presentatie. Ik ben het hier volkomen mee eens.

Ik optimaliseer websites op het gebied van online marketing, zoekmachine- en conversieoptimalisatie. Neem contact met mij op als je eens over jouw kansen wilt praten.

8 Comments

 1. Ja, dat maakt het hele gebeuren van Google ook zo hypocriet.

  Er zijn zoveel webmasters die gaan voor een hoge PageRank, alle informatie wordt weggehaald, omdat het geen toevoeging voor de gebruikers is. Maar het ego van Larry moet worden blijven gevoed, dus daarom zal de supplemental verdwijnen, het link commando niet werken, en PageRank eeuwig blijven bestaan…

  (nouja eeuwig, als het aan Adam lasnik is, dan verdwijnt het ding zo snel mogelijk)

 2. Leuk om ook eens een andere invalshoek te zien ja. Al denk ik dat cruciaal aan dit betoog is dat Google juist door het belang van inlinks en PageRank de handel in links in stand houdt.

  Het principe dat je iemand betaalt om een link naar je site op zijn site te plaatsen is denk ik onethisch, maar zodra je dingen krijgt als “Jij wilt ranken in Google? Ik heb een PR7-domein, koop mijn links”, dan wordt het een ander verhaal.
  Het doel van een website kan volgens mij het verstrekken van informatie zijn, het leveren van service of het verkopen van een product. Zodra het belangrijkste doel van een website wordt om links te verkopen, kan ik me voorstellen dat zo’n site volgens Google een minder waardevolle toevoeging aan de SERP’s is omdat er uitsluitend meerwaarde wordt gecreëerd voor websites en niet voor Google-gebruikers. Net als dat de laatste tijd ook aardig wordt opgetreden tegen MFA-sites.

 3. O, ik zie nu een typo in mijn reactie:

  Het principe dat je iemand betaalt om een link naar je site op zijn site te plaatsen is denk ik onethisch

  had moeten zijn

  Het principe dat je iemand betaalt om een link naar je site op zijn site te plaatsen is denk ik niet onethisch

 4. Leuk en goed betoog. Het enige probleem is in mijn ogen de macht van google. Wil de ‘beste ‘zoekmachine dan nu opstaan. Want wellicht wordt het gewoon tijd voor een nieuwe marktleider zodat google wat arrogantie kwijt raakt en weer gaat doen wat ze behoren te doen: zoeken!

  Iemand suggesties welke zoekmachine de opvolger van google moet worden?

  Links inkopen vind ik overigens niet onethisch, dan zou alle reclame en sponsoring onethisch zijn. Met goede posities in zoekmachines valt geld te verdienen, dus met manieren om hoger gerankt te worden ook, logisch.

 5. Leuk om te zien dat je ook op deze manier iets onder de aandacht kan brengen. Ik moet zeggen dat dit een stuk beter werkt dan saaie teksten zoals je op veel weblogs ziet..

 6. Het meest ironische vind ik nog wel dat Google beweert dat je geen links moet kopen… Tenzij het natuurlijk bij hun AdWords is. Het doel is bij beide hetzelfde: bezoekers naar je site krijgen. Dat Google gebruik maakt van verwijzingen om een waarde aan een website te geven is mijn probleem niet.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.