Zoekmachines

Wat moeten we doen met black hats?

Ik zag een leuk idee en filmpje op seoptimise met de vraag: What should we do with black hats. Hieronder het filmpje en daarna ben ik wel benieuwd wat jullie vinden dat we met black hats moeten doen. Ik ben het met één mening eens die ik heb gehoord, die voor mij het meest zwaar telt.

Maar de hamvraag is dan natuurlijk:

wat vinden jullie dat er moet gebeuren met black hats?

Ik optimaliseer websites op het gebied van online marketing, zoekmachine- en conversieoptimalisatie. Neem contact met mij op als je eens over jouw kansen wilt praten.

5 Comments

 1. black hats zoeken continu de grenzen op en zullen dat blijven doen. ze kunnen eenvoudig met honderden of duizenden sites dingen testen en zullen dus altijd de nieuwste technieken weten waarvan er veel ook white hat gebruikt kan worden.
  ik wil er wel een gesprek mee aangaan :)

 2. Er van leren. Kijk wat hen succesvol maakt en welk onderdeel van de tactiek bruikbaar is voor een langetermijn (dus whitehat) aanpak voor je eigen (klanten).

 3. André Scholten Reply

  De volgende opmerking (zo rond 1:33) vind ik wel sterk:

  “There’s no such thing as black hat, it’s what you get away with”.

  En daar moet je van leren.

 4. En de opmerking sluit mooi aan bij de opmerking van Andre:

  “Don’t blame de players, blame de game.”

  Het is juist mooi om de grenzen op te zoeken. Hoe weet je waar de grens ligt, als je er nooit geweest bent.

 5. Het is het kat en muis spelletje zoals zoveel ontwikkelingen. Google zal ze steeds uit willen bannen en er zullen altijd websites zijn die het risico willen nemen… Je moet er maar je energie in willen steken.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.