SEO Training on the Job

Praktijkgerichte Groei

Ik begrijp dat de krachtigste leerervaringen in de echte werkwereld plaatsvinden. Als we een ’training-on-the-job’ traject starten, dan gaan jouw teamleden de vaardigheden, kennis en competenties krijgen die ze nodig hebben, precies daar waar het ertoe doet: op de werkvloer.

Omdat ik veel bij klanten over de vloer ben geweest en nog steeds kom, merk ik dat het aanpassen aan bedrijfsprocessen veel beter werkt dan je eigen ‘systeem’ proberen door te drukken. Juist het aanpassen en flexibiliteit maakt het allemaal makkelijker dan werken met bijvoorbeeld een agency die liever hun kantoor niet uitkomen.

Daarnaast is het voor veel organisaties eenvoudiger om een trainee, junior of medior SEO te vinden en aan te nemen dan een senior SEO. Maar dan stokt de ontwikkeling een beetje of er is nog geen corporate/enterprise ervaring en de SEO sneeuwt onder in meetings en actiepunten zonder tijd voor executie. Juist voor dat soort situaties kan ik uitkomst bieden met een ‘on the job’ traject.

Hoe werkt dat dan?

Samen met de desbetreffende SEO(s) pakken we zaken op, ik praat over mijn ervaring en afwegingen, laat zien hoe ik dingen aanpak, terwijl de SEO in kwestie mij van alles over de organisatie kan vertellen. We stellen samen de juiste doelen, kijken wat er moet gebeuren, zetten dit op een roadmap of een jaarplan.

Daarna kijken we naar de beste manieren van rapporteren om de actiepunten gedaan te krijgen. Ondertussen hou ik een vinger aan de pols en zorgt jouw team voor de interne zaken en meeting. Door wekelijks contact weten we allemaal precies wat er speelt en wat er moet gebeuren.

Met maandelijkse meeting met de leidinggevende en QBR (quarterly business reviews) met het hogere management zorgen we ervoor dat alle stakeholders op de hoogte zijn.

Waarom kiezen voor ‘Training on the Job’?

  • Directe toepasbaarheid: Leren terwijl je werk verzet krijgt, nieuwe vaardigheden onmiddellijk toepassen in jouw situatie. Achterliggende gedachtengangen en processen leren kennen.
  • Gepersonaliseerde begeleiding: Ik werk zij aan zij met jouw team, bied individuele feedback en pas de training aan ieders behoeften aan.
  • Verhoogde productiviteit: Verkort de leercurve en stimuleer productiviteit door praktijkgerichte manier van werken.
  • Kostenbesparend: Vermindert de noodzaak voor externe trainingen en maakt gebruik van bestaande middelen.
  • Realistische leeromgeving: leren in de context van dagelijkse werkzaamheden, wat leidt tot een realistischer en relevanter leerproces, maar ook een eenvoudiger proces, want je hoeft maar een site of systeem te kennen.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is eenvoudig maar doeltreffend. Ik begin met een analyse van de behoeften en doelstellingen van jouw team. Vervolgens ontwikkel ik een op maat gemaakt trainingsprogramma dat praktijkgerichte modules en real-time coaching omvat. Ik ben niet alleen een trainer; ik ben een mederwerker en mentor die toegewijd is aan jullie succes.

Klaar om de volgende stap te zetten?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek over hoe een ’training-on-the-job’ traject jouw team verder kan helpen. Bekijk mijn andere SEO Trainingen op de overzichtspagina.

Onwijs veel diepgaande SEO kennis en ervaring en hierdoor in staat de meest complexe issues samen met jou op te lossen. Als in-house SEO is het dan ook zeer prettig om iemand als Roy naast je te hebben staan.

—Jelle Hoenderdos, ING

Worked with Roy on SEO for Ahold. Besides having a blast with the same sense of humor, Roy showed a lot of technical SEO skills and always came up with new ideas of implementing SEO strategies. Working with Roy was a real delight and would recommend him any second for SEO and CRO related work.

— Eldon Buzink, Albert Heijn

Roy is a great online marketer with refreshing ideas, giving lots of new angles on search marketing projects, and, most importantly a very nice guy to work with.

—Joost de Valk, Yoast.com

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!