SEO Training

SEO is voor veel mensen een lastig ‘kanaal’. Het heeft immers met veel verschillende dingen te maken: de techniek, de content, strategisch inzicht en analytisch vermogen. Vaak beheersen klanten een paar van deze onderdelen prima, maar blijft het integreren een lastig verhaal. Door mijn ervaring met multinationals en MKB-bedrijven heb ik een goed overzicht gekregen van de problemen waar je dan tegenaan loopt als marketeer en natuurlijk heb ik ook gewerkt aan oplossingen. Dit kan op verschillende manier worden ingericht. Je kunt hierbij denken aan een SEO training “on the job” of ik kan bijvoorbeeld door middel van workshops ondersteuning bieden.

Al mijn trainingen begin ik met het luisteren naar de huidige situatie en het doornemen van de lopende vragen. Dit is de basis voor de aanpak die we naderhand volgen.

Een training kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Basis SEO

Basis SEO: Zoektermen 
Autoverzekering, autoverzekering afsluiten of toch goedkope autoverzekering online afsluiten? Welke zoektermen zijn belangrijk voor jouw organisatie en waar liggen de kansen?

Basis SEO: Sitestructuren
Hoe bouw je een goede sitestructuur en welke soorten structuren heb je? Welke keuzes zijn er bij jouw organisatie gemaakt en wat ligt altijd gevoelig bij het bepalen van een structuur?

Basis SEO: Onpage elementen
Welke technische (en content)factoren spelen allemaal een rol op je website? Hoe zorg je ervoor dat jouw website in de basis volledig zoekmachine-optimaal (niet zoemachinevriendelijk) is ingericht?

Rapportage & Tools 
Welke rapportages maken we nu? Hoe kunnen we deze verbeteren? Stuur ik wel op de essentie? Al dit soort vraagstukken worden behandeld en uitgewerkt naar jouw organisatie.

Link building: De basis 
Welke factoren spelen een rol? Hoe analyseren we dat nu goed, waar staan we en wat hebben we eventueel nodig?

Gevorderde SEO trainingen

Sitemigratie: Inleiding in een migratie traject
Wat er allemaal nodig is om geen posities te verliezen en een sitemigratie vlekkeloos te laten verlopen: checklists, redirects, content verhuizen, whois, DNS, AdWords, etc.

Concurrentieanalyse
Waar kijk je naar als je de concurrenten observeert en waarop zou je willen benchmarken?

Rapportage 2: Marketingmix
Hoe kan ik in een rapportage verschillende searchkanalen naast elkaar beoordelen en versterken? Hoe zorg ik ervoor dat ze actionable worden voor de andere online marketeers en mijzelf?

Link building: Geavanceerd aan de slag
Bedenken van verschillende strategieën welke ons het komende jaar kunnen helpen bij het verbeteren en behouden van onze posities.


SEO Strategie trainingen

Kijken naar de toekomst
Wat is er allemaal mogelijk met SEO en waar liggen onze kansen buiten de normale SERP’s? Denk bijvoorbeeld aan local search, video search, maar ook aan YouTube of optimalisatie voor mobiele app.

Continuïteit
Hoe zorg ik ervoor dat in een organisatie zoals die van ons mijn resultaten behaald en geborgen worden? Hoe verdeel ik mijn aandacht tussen lijnwerkzaamheden en projecten? Op welke processen kan ik inspringen en wat kan ik eventueel aanpassen om SEO te borgen in alle bedrijfsprocessen?

Lijkt een van deze bovenstaande trainingen je wat of zou je hier een mix van willen? Laa