SEO Training

SEO is voor veel mensen een lastig ‘kanaal’. Het heeft immers met veel verschillende dingen te maken: de techniek, de content, strategisch inzicht en analytisch vermogen. Vaak beheersen klanten een paar van deze onderdelen prima, maar blijft het integreren een lastig verhaal. Dan is een SEO training de uitkomst!

Door mijn ervaring met multinationals en MKB-bedrijven heb ik een goed overzicht gekregen van de problemen waar je dan tegenaan loopt als marketeer en natuurlijk heb ik ook gewerkt aan oplossingen.

Dit kan op verschillende manier worden ingericht. Je kunt hierbij denken aan een SEO training “on the job” of ik kan bijvoorbeeld door middel van workshops ondersteuning bieden.

Training on the job

Ik begrijp dat de krachtigste leerervaringen in de echte werkwereld plaatsvinden. Mijn ‘Training on the Job’ systeem is ontstaan om jouw teamleden de vaardigheden, kennis en competenties te bieden die ze nodig hebben, precies daar waar het ertoe doet: op jullie manier, in jullie structuur met jullie werkwijze. Helemaal geïntegreerd in jullie processen. Mijn favoriete manier om bedrijven snel ‘up-to-speed’ te krijgen, maar daar heb ik een speciale pagina voor: SEO Training on the Job.

Welke trainingen bied ik aan?

Ik heb verschillende trainingen die ik kan geven, bijna allemaal in een dagdeel met wat voorbereiding. Een greep uit mijn trainingen:


Basis SEO trainingen

Basis SEO: Zoektermen

Autoverzekering, autoverzekering afsluiten of toch goedkope autoverzekering online afsluiten? Welke zoektermen zijn belangrijk voor jouw organisatie en waar liggen de kansen? Deze training is eigenlijk het begin van je SEO Strategie.

Basis SEO: Sitestructuur maken

Hoe bouw je een goede sitestructuur en welke soorten structuren heb je? Welke keuzes zijn er bij jouw website gemaakt en wat ligt altijd gevoelig bij het bepalen van een structuur? Dit is niet alleen SEO, maar gaat ook in op bijvoorbeeld UX.

Basis SEO: Onpage elementen

Welke technische (en content)factoren spelen allemaal een rol op je website? Hoe zorg je ervoor dat jouw website in de basis volledig zoekmachine-optimaal (niet zoemachinevriendelijk) is ingericht?

Rapportage & Tools 

Welke rapportages maken we nu? Hoe kunnen we deze verbeteren? Stuur ik wel op de essentie? Al dit soort vraagstukken worden behandeld en uitgewerkt naar jouw organisatie.

Welke factoren spelen een rol? Hoe analyseren we dat nu goed, waar staan we en wat hebben we eventueel nodig?

Gevorderde SEO trainingen

Sitemigratie: Inleiding in een migratie traject

Wat er allemaal nodig is om geen posities te verliezen en een sitemigratie vlekkeloos te laten verlopen: checklists, redirects, content verhuizen, whois, DNS, AdWords, etc.

Concurrentieanalyse

Waar kijk je naar als je de concurrenten observeert en waarop zou je willen benchmarken?

Rapportage 2: Marketingmix

Hoe kan ik in een rapportage verschillende searchkanalen naast elkaar beoordelen en versterken? Hoe zorg ik ervoor dat ze actionable worden voor de andere online marketeers en mijzelf?

Bedenken van verschillende strategieën welke ons het komende jaar kunnen helpen bij het verbeteren en behouden van onze posities.

SEO Continuous improvement

Hoe zorg ik ervoor dat in een organisatie zoals die van ons mijn resultaten behaald en geborgen worden? Hoe verdeel ik mijn aandacht tussen lijnwerkzaamheden en projecten? Op welke processen kan ik inspringen en wat kan ik eventueel aanpassen om SEO te borgen in alle bedrijfsprocessen?

SEO Strategie training

Kijken naar de toekomst. Wat is er allemaal mogelijk met SEO en waar liggen onze kansen buiten de normale SERP’s? Denk bijvoorbeeld aan local search, video search, maar ook aan YouTube of optimalisatie voor mobiele app. Of ben je

Al mijn trainingen begin ik met het luisteren naar de huidige situatie en het doornemen van de lopende vragen. Dit is de basis voor de aanpak die we naderhand volgen.

Lijkt een van deze bovenstaande trainingen je wat of zou je hier een mix van willen? Laat dan even wat weten via mijn contact pagina.


Onwijs veel diepgaande SEO kennis en ervaring en hierdoor in staat de meest complexe issues samen met jou op te lossen. Als in-house SEO is het dan ook zeer prettig om iemand als Roy naast je te hebben staan.

—Jelle Hoenderdos, ING

Worked with Roy on SEO for Ahold. Besides having a blast with the same sense of humor, Roy showed a lot of technical SEO skills and always came up with new ideas of implementing SEO strategies. Working with Roy was a real delight and would recommend him any second for SEO and CRO related work.

— Eldon Buzink, Albert Heijn

Roy is a great online marketer with refreshing ideas, giving lots of new angles on search marketing projects, and, most importantly a very nice guy to work with.

—Joost de Valk, Yoast.com

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!