Mijn werkwijze

Wat is jouw werkwijze? Dat is een veelgestelde, terechte, vraag. Mij moet je niet hebben voor linkbuilding of teksten schrijven. SEO projecten die ik doe zijn strategisch van aard. Ik kijk, net als mijn klanten, naar data. Duurzame SEO begint bij het uitzoeken van de juiste klantsegmenten, intenties en bijbehorende zoektermen. Zoals Kotler in zijn marketingbijbel beschrijft: het matchen van de klantbehoefte met het aanbod.

Ik werk graag samen met mensen die al weten wat SEO is, maar willen verdiepen, of samen (complexe) SEO-issues willen aanpakken. Mensen die een tweede set ogen nodig hebben of bedrijven die intern nog niet de mensen hebben om een goede SEO-strategie neer te zetten.

Zo werk ik

Als ik het dan allemaal samenvat, dan volg ik grofweg het onderstaande proces. Ik begin met klantsegmentatie en door middel van een zoektermenonderzoek matchen we dit aan elkaar. Op basis daarvan kunnen we, het liefst met iteraties, met de content aan de slag. Ondertussen kan ik verder kijken hoe we de website moeten verbeteren qua techniek. Daarna kunnen we kijken hoe de rest van het speelveld eruit ziet, wat het marktaandeel is, waar de winst te behalen is, et cetera.

Mijn (en jouw) onderscheidend vermogen

Iets anders wat mij onderscheidt van veel andere SEO’s is dat ik eigenlijk altijd op zoek ben naar wat jouw website, product of dienst onderscheidt van de rest van de markt. Geef Google een goede reden om jouw website bovenaan te zetten, namelijk dat klanten ook daadwerkelijk het beste product of de beste dienst kiezen. Of laten we het in ieder geval veel beter uitleggen of aan laten sluiten bij de behoefte. Dat komt soms erg ‘kritisch’ over, maar is vooral bedoeld om de juiste antwoorden boven tafel te krijgen.

Een quote die tegenwoordig regelmatig wordt gebruikt, luidt als volgt:

Optimising things for search engines” versus “Marketing content for human consumption“.

Maar waarom zou je moeten kiezen? Ik ben er van overtuigd dat het een goede werkwijze is om te zorgen dat je voor zoekmachines het maximaal haalbare doet, zodat ze jouw content beter begrijpen. En dat bezoekers dan vervolgens deze content op een zo goed mogelijke manier voorgeschoteld krijgen om hun keuze te maken. Optimalisatie van je website voor bezoekers en gebruikers dus. Moeilijker hoeven we het niet te maken.

Wat Google wil, dat wil jouw klant ook

Mijn werkwijze is er dus ook op gericht om jou of je organisatie zo veel mogelijk te laten begrijpen wat Google wil (en dat in lijn brengen met wat de klant wil). En hoe we daar het slimste op in kunnen spelen met content en techniek.

Zoals op ieder potje een dekseltje past, past ook bij elke website een SEO-strategie. En als SEO in jouw geval niet handig is, dan hoor je dat ook van mij. Inclusief wat alternatieven waar je eens zou moeten kijken en de bijbehorende data waarom dit volgens mij zo is.

Tijd voor een kop koffie dus, dan kunnen we het er eens over hebben.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!