Een uurtje digitaal brainstormen.

De motor van een schip begaf het. De eigenaars van het schip probeerden de ene ‘professional’ na de andere, maar geen van hen kon uitvinden hoe ze de kapotte motor moesten repareren.

Toen haalden ze er een man bij die al van jongs af aan schepen repareerde.

Hij had een grote zak gereedschap bij zich en toen hij aankwam, ging hij meteen aan de slag. Hij inspecteerde de motor heel nauwkeurig, van boven tot onder.

Twee van de scheepseigenaren stonden naar deze man te kijken, in de hoop dat hij wist wat hij moest doen. Nadat hij alles had bekeken, greep de oude man in zijn tas en haalde er een kleine hamer uit. Hij tikte zachtjes op iets. Onmiddellijk kwam de motor tot leven. Hij stopte zijn hamer voorzichtig weg en de motor was gerepareerd!

Een week later ontvingen de eigenaars een rekening van de oude man voor € 1000

Wat?! riepen de eigenaars uit. “Hij heeft bijna niets gedaan!!!”.

Dus schreven ze de man: “Stuur ons alstublieft een gespecificeerde factuur.”

De man stuurde een factuur waarop stond:

Tikken met een hamer……………………………………………………………………………….. € 2,00
Door 18 jaar ervaring weten waar je moet tikken…………………….. € 998,00

De man met de hamer

Inspanning is belangrijk, maar ervaring en weten waar je die inspanning op moet richten maakt het verschil.

Nou, lekker dan, mijn SEO leven in een nutshell 😉. Ik heb al veel penalties (samen met Sander) en SEO problemen opgelost. Daarbij had ik regelmatig het probleem in de eerste 10 minuten van het gesprek al gevonden of opgelost.

Voorbeeld van opgeloste penalty
Voorbeeld van opgeloste penalty

Dan kan ik vervolgens de hele meeting niets zeggen, dan doen alsof ik er heel veel tijd mee bezig ben geweest, maar zo werk ik niet. In mijn enthousiasme los ik het probleem al in de eerste meeting bij de koffie op.

Dus een uurtje met je brainstormen over een uitdaging of een probleem doe ik graag. Dat kost mij wel altijd iets meer dan een uur. Want ik ga meestal naderhand nog even wat nadenken, er komt nog een samenvatting en ik ben een heel dagdeel van de leg af (zoals we dat hier in het oosten kunnen zeggen). 

Dat betekent dus dat een uurtje van mijn tijd eigenlijk meer kost en waarde oplevert. Mijn enthousiasme brengt vaak ideeën en inzichten met zich mee die het de moeite waard maken. Sterker nog, ik vraag je naderhand of je het de moeite waard vond. Is dat niet zo, dan betaal je mijn goedkoopste uurtarief als het gaat om een brainstorm. Draag ik geen oplossingen aan die het probleem oplossen, dan betaal je niets. Zo simpel kan het natuurlijk ook zijn.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we niet even kunnen bellen om kennis te maken, of om je probleem voor te leggen. Ik schrijf mijn tijd niet per 6 minuten zoals een advocaat, dus laat dit je vooral niet tegenhouden om contact te zoeken.

Contact

Naam(Vereist)
Wat is het mobiele telefoonnummer waarop ik je kan bereiken?

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!