Site Audits

SEO is geen raketwetenschap. Het is wel logica, ervaring, inzicht en frisse kennis.

  • Twijfel je of je organische zichtbaarheid in zoekmachines helemaal op orde is, of vraag je je af of je de potentie ervan wel volledig benut?
  • Weet je misschien niet precies hoe?
  • Sta je op het punt om verder in SEO te duiken?
  • Of zoek je iemand die jou of je team op weg kan helpen met jullie SEO-vraagstukken?

Met mijn ervaring in SEO, UX en CRO kan ik jouw site grondig analyseren en optimaliseren. Het gaat niet alleen om het aanpakken van zwakke punten, maar ook om het ontdekken en benutten van kansen die tot nu toe nog onzichtbaar zijn.

Dus als je denkt dat je site beter kan, of je zoekt iemand die met een frisse, deskundige blik naar je SEO-strategie kijkt? Met een heldere, goed onderbouwde site-audit brengen we samen alles in kaart – van verbeterpunten tot de strategieën die jouw website naar een hoger niveau zullen tillen

Gevonden worden in Google (vooruit, en Bing) voor je belangrijkste onderwerpen en intenties is “simple, but not easy”.

De vorm van de SEO Audit

Mijn voorkeur is niet om eenmalig een grote SEO audit te doen, maar juist te werken aan continuous improvement of ‘elke dag een beetje beter’ . Dan doen we elke afgesproken periode een (korte) audit met alle op dat moment meest nijpende issues. Een document met ongeveer de 3, 5, 10 of 15 belangrijkste issues om op te lossen en te bespreken.

Neemt natuurlijk niet weg dat als jij een echte volledige SEO audit wilt, ik dat voor je kan doen.

Waar let ik op?

In een SEO Audit kijk ik naar best practices, de Google Richtlijnen en wat je moet aanpassen om hoger te ranken. Soms is het iets heel kleins en technisch, andere keer betekent het dat we een nieuwe sessie moeten plannen om je hele navigatiestructuur of faceted search onder handen te nemen.

Of natuurlijk dat je content helemaal niet voldoet aan E-E-A-T of helpful content. Die kans zit er ook best in. Hoe dan ook stip ik je problemen en uitdagingen aan en biedt daarin een oplossing waardoor je site beter gevonden zal worden door gebruikers (en soms ook Google).

Hoe zien mijn audits er dan ongeveer uit?

Daarnaast vinden mijn meeste klanten en ik zelf ook prettig om niet een Excel over de schutting te gooien met alle punten, maar een duidelijk verhaal neer te zetten, met het probleem, de omschrijving van het gewenste resultaat, eventueel een meetbaar doel of een KPI en een aanzet tot een business case. Uiteraard ook een oplossing 😉

Ervaring

Een SEO audit vereist ervaring, niet noodzakelijkerwijs voor je specifieke bedrijfstak of niche, maar wel in daadwerkelijk begrip van wat een gebruiker en zoekmachine nu van je wil. Hoewel ervaring alleen geen garantie is voor een kwalitatief goed resultaat, betaal je bij een SEO audit voor dat diepgravende onderzoek, evaluatieproces en meer. Je betaalt ook voor een in hoge mate aangepast, uniek op jouw behoeften afgestemd resultaat en de ervaring van mij.

Ervaring waardoor ik meestal de issues en oplossingen snel heb gevonden.


Andere soorten SEO Audits

Je kunt ook direct een meer ‘specialistische’ audit vragen. Maar als je niet zeker weet of je dat nodig hebt, is het antwoord sowieso nee.

Second opinion

Met meer dan 18 jaar SEO ervaring, kan ik je belangrijkste zwakke punten, gemiste kansen, en potentiële scenario’s voor goede organische groei identificeren.

Als je er niet zeker van bent dat je site optimaal is, of je wilt een second opinion als het gaat om goede, duurzame SEO, voor een optimale zichtbaarheid op jouw belangrijkste zoektermen in de seizoenen dat het voor jou belangrijk is. dan kan ik je helpen. Een site-audit geeft ons het juiste inzicht.

Traffic drop audit

Ook als je verkeer hebt verloren, waarschijnlijk door een Google update of een Google penalty, kan ik helpen. Een traffic drop-audit bevat de actiepunten op prioriteit gesorteerd zodat je aan de slag kunt. Ook geef ik op basis van het probleem een indicatie af van wanneer we resultaat kunnen verwachten, dit is natuurlijk met een natte vinger, want ik zit niet aan de knoppen bij Google.

Content en E-E-A-T

Wil je heel specifiek in gaan op je content, je autoriteit en vertrouwen, dat is meer een ‘one-off’ audit. Daarin kan ik je vertellen wat ik zou doen om jullie autoriteit en expertise te vergroten.

De volgende stap is dan richten op gebruikersonderzoek en meer een continue aanpak. Wat verwacht je doelgroep nou eigenlijk van jouw website? Hoe reageren ze er nu op? We komen dan ook al dichter in CRO/UX-gebied terecht. Daarin heb ik verschillende samenwerkingsvormen toegepast, maar nog niets in een ‘handzaam’ pakketje kunnen bundelen. It depends zeg maar…

Maar laat je dat niet tegenhouden, als je daar behoefte aan hebt, vinden wij ook een weg om dit samen op te gaan pakken.

Mij niet bellen. Voor bestaande klanten kijk ik uiteraard wel naar hun linkprofiel, maar dat is niet de kern van mijn werkzaamheden. Als je echt denkt dat links je probleem zijn, dan adviseer ik je om met een linkbuildingspecialist te gaan praten. Je mag mij altijd e-mailen voor een lijstje.


Wat kun je bij alle audits verwachten?

  • Een goed onderzocht, geprioriteerd PDF document met bevindingen, aanbevelingen en oplossingen of oplossingsrichtingen.
  • bijbehorend taakgericht actieplan in een online document.
  • Een meeting om dit document te bespreken en de oplossingen doorgevoerd te krijgen.

Een echte audit kost uren onderzoek, evaluatie en testen en geeft mij een inspanningsverplichting voor die tijd, ik kan je geen garanties geven op het resultaat.

Wat doe ik niet?

Ik doe geen implementatie werk. Er zijn mensen die dat beter kunnen, zoals je eigen webbouwer en content team. Ik kan je wel helpen bij het begeleiden hoe je dit in je bestaande processen kunt integreren of optimaliseren. Of het gewoon uitschrijven in stories voor in je sprints en in direct overleg met je webbouwer.

Ook heb ik programmeurs en gedegen, (geen speciale “SEO”) tekstschrijvers in mijn netwerk die je verder kunnen helpen.


Prijzen van een audit

Een goede, volledige, SEO audit begint rond de 2500 euro en is afhankelijk van de site grootte en type. Javascript frameworks, Magento webshops of custom websites kosten wat meer tijd dan een standaard WordPress of Shopify website bijvoorbeeld, maar stuur mij vooral een URL mee waar het over gaat, dan kan ik je sneller een goede indicatie geven.

Werk je net als ik liever ‘kaizen’ (elke dag een beetje beter/continuous improvement) dan is het wat lastiger een prijs te roepen, maar denk bijv. aan wekelijks/maandelijks 4, 8 of 12 uur, en daar kunnen we dan weer wel een prijs aanhangen. Daar heb ik het een en ander over geschreven op mijn consulting tarieven pagina.

De tijd die ik nodig heb hangt uiteindelijk vooral af van hoe diep ik in het Rabbit hole moet gaan kruipen om de beoogde resultaten te halen.

Doorlooptijd

Meestal lukt mij een audit wel binnen 2 weken. Audit deliverables zijn gebaseerd op onze afgesproken tijdsplanning. Dat is weer afhankelijk van lopende klussen en hoe diep het voorgenoemende Rabbit hole is. De doorlooptijd kan veranderen als je niet snel genoeg met aanvragen bent. Cialdini in full effect!

Wil je een site audit indicatie ontvangen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Bedrijfsgegevens

Address*

De website die je wilt dat ik ga reviewen

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!