Technische SEO migratie

Verlies geen bezoekers en omzet door je migratie niet goed voor te bereiden! In al die jaren dat ik SEO doe heb ik het echt te vaak voorbij zien komen. De site word beter, maar het verkeer neemt af. Onnodig.

Ik heb in het verleden verschillende platform- en sitemigraties begeleid, van hele grote sites (15.000.000+ pagina’s) tot sites die met hun belangrijkste 25 zoektermen top 3 rankten (zelfs nr 1.) in zeer competitieve markten. Ik heb dan ook een proces uitgewerkt om te migreren met een zo klein mogelijk risico. Dit proces integreren we met de bestaande processen om deze vlekkeloos te laten verlopen, zodat we “Oeps” niet hoeven te horen en bij de evaluatie gewoon nog kunnen genieten van de champagne of taart.

Als je wilt dat ik met je meekijk of je meehelp met je sitemigratieplan of migratie-strategie dan kun je contact met mij opnemen.

Verkeer verloren?

Een migratie van een zelfgebouwd CMS naar WordPress, Sitecore, Bloomreach of andersom. Een hostingpartij, nieuwe layout, misschien zelfs wel een nieuwe sitestructuur. Hoe zorg je er dan voor dat je klanten jouw website blijven vinden als ze in Google zoeken? Hoe neem je je zorgvuldig opgebouwde linkprofiel mee in de nieuwe structuur tijdens je sitemigratie?

Migratie of iteratie?

Afgezien van al deze vragen is het de vraag of het ‘grote veranderen’ wel het meest effectief is, ten opzichte van itereren van je bestaande site. Maar veelal is deze beslissing al gemaakt en moeten we hiermee aan de slag. Als de beslissing nog niet gemaakt is, kom ik graag met je overleggen of het ‘omgooien’ wel de beste keuze is of toch itereren.

Waar hou ik rekening mee bij een technische site migratie?

 • Technische SEO-specificaties voor de nieuwe website in de plannings of ontwikkelingsfase
 • Technische SEO audit van de nieuwe website
 • Organische zoektermen analyse en ranking checks voor en na migratie
 • Google Search Console configuratie
 • Project management
 • URL structuur analyse en beheer (indien nodig)

Diensten en services

Ik help je graag, maar niet uitsluitend, in de volgende situaties:

 • Protocol migraties: van http naar https migreren.
 • Domein migraties: van domein-a.nl naar domein-b.nl, eigenlijk heel simpel, maar het gaat verrassend vaak nog mis, omdat de voorbereiding niet goed was.
 • Platform migraties: van Tridion, Craft of Drupal naar Sitecore, Adobe Experience Manager / Magento, Shopify of Salescloud of WordPress bijvoorbeeld. Ik heb al met veel content management systemen en e-commerceplatformen gewerkt, dus ik help je er graag bij.
 • Hosting migraties: De webbouwer / hoster wil graag van servers wisselen, en ondertussen draait er nog een proxy-systeem om de twee verschillende CMS-en correct te verwijzen en plots stond alles op 1 systeem op noindex. Ik heb het in 2022 nog zien gebeuren.
 • URL migraties: Nieuw platform of het samenvoegen van platformen, of simpelweg een oude onhoudbare situatie qua URL-structuur betekent dat alle nieuwe URLs het oude traffic moeten gaan krijgen.
 • De alles-in-1 migratie: Ondanks het advies van Google om het in stukken te breken lukt dit technisch toch niet, en meerdere sites moeten worden samengevoegd tot één platform, met nieuwe URLs een nieuwe domeinnaam, nieuwe hosting. De echte uitdaging!

Als je wilt dat ik met je meekijk of je meehelp met je sitemigratieplan of strategie dan kun je contact met mij opnemen.

Als je wilt dat ik met je meekijk of je meehelp met je sitemigratie dan kun contact opnemen!

Lorem ipsum sit amet, consectetur a adipiscing. Nulla vitae lorem a neque imperdiet sagittis vivamus enim velit.

—Allison Taylor, Designer

Fusce at est sapien. Aliquam tempus nulla nisipt rhoncus, morbi et convallis magna rhoncus morbi viverra ante.

—Anthony Breck, Developer

Quisque ullamcorp nulla elementum, atipo consectetur iaculis vestibulum et faucibus vitae milano pellentesque.

—Rebecca Jones, Coach

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!