Big vs Small? Nee, Fast vs Slow

Home / Big vs Small? Nee, Fast vs Slow

Uit mijn, misschien wel favoriete, boek, “Be like Amazon” komt de quote:

The big fish aren’t eating the small fish, the fast fish are eating the slow fish.

Be like Amazon.

En ik denk niet dat dit ooit meer van toepassing is geweest dan nu. Bedrijven die in de afgelopen 6 maanden pas hun FAQs in Google hebben gekregen (of hier nog mee bezig zijn) zijn al weer ingehaald door de tijd want op dit moment lijkt het erop dat de FAQs (even) over zijn.

Is het bug en komt het zo terug? of komt er iets van Ai voor in de plaats? John Mueller zegt het volgende:

So Google needs to find “the right balance makes sense to re-evaluate from time to time, like with any other search element,”

John Mueller (bron)

Dus echt weg is het nog niet, maar ga er maar vanuit dat het niet meer zo terugkomt als dat we de afgelopen jaren gezien hebben.

Gisteren op de Google iO 2023 is er genoeg aangekondigd om over na te denken. Ik lees best wel wat paniek over de komende veranderingen.

Google’s nieuwe AI toepassing in search
Google’s (mogelijk) nieuwe AI shopping resultaat in search

Misschien niet eens onterecht als ik zie hoeveel mensen hun SEO werk nog doen alsof het 2010 is.

Ik sta er iets pragmatischer in: Kiek’n wat ’t wordt. Ik kan nu allerlei scenario’s gaan bedenken op wat er komen gaat, maar ik heb er geen invloed op hoe het komt. We weten eigenlijk nog niets, dus wat voor zin heeft het dan om mij hier druk over te maken? Als we de juiste dingen doen die we altijd al deden (experimenteren, leren en standaardiseren) krijgen we wat we altijd kregen. Een beter resultaat.

De basis van SEO is in de jaren nooit veranderd, maar allerlei randzaken erom heen wel.


“What’s not going to change in the next 10 years?”

Jeff Bezos
Eisenberg, Bryan; Eisenberg, Jeffrey. The Rice and Beans Millionaire: The Tale of an Improbable Entrepreneur (p. 12). Buyer Legends. Kindle Edition.

Maar om terug te komen op de quote waarmee dit artikel begon. De digitale transformatie draait om meer ‘agile’ te worden. Veel grote bedrijven hebben niet de capaciteit om dit snel te veranderen, hoewel ik zie dat ze heel hard hun best doen; het zit meestal niet in de aard van het beestje.

Kleine bedrijven die zouden hierin dus voorop moeten lopen zeker als ze zich in de markt van grote spelers bevinden, De realiteit is dat veel bedrijven (en hun leveranciers) eigenlijk nog niet eens echt bezig zijn met de transformatie. Vanuit kennis, kosten/investering, allemaal valide redenen, maar als je (digitale) strategie niet omschrijft hoe je sneller wilt gaan functioneren, dan loopt de rest van de markt alleen maar op je vooruit en blijf je alleen over.

Zoals ze op de Afrikaanse prairie zeggen: je hoeft niet het snelste te kunnen lopen, als je maar sneller bent dan de laatste als de leeuw achter jullie aan zit. Mocht je geen idee hebben kun dit artikel eens lezen om inspiratie op te doen: AI Is Helping Companies Redefine, Not Just Improve, Performance

Hoe ga jij het komende jaar versnellen?

Dit artikel is dus zelf geschreven, ik ben ook uniek in mijn typfouten 😛

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.