Google’s AI op iO.

Home / Google’s AI op iO.

Search. Supercharged. Ik ben niet onder de indruk, maar het geeft wel een indruk van waar het naar toe gaat. Mocht je je nog afvragen waarom je de afgelopen jaren al die structured data hebt gebruikt, dan komt het antwoord vanzelf als je kijkt naar de Google Shopping (op basis van de shopping graph) integratie.


Wat ze willen met ‘generative ai‘ ligt er allemaal wel dik bovenop, maar wat een theater (inclusief heerlijke ingestudeerde grappen die niet landen) en eigenlijk ben ik vooral underwhelmed door de Google Workspace features, maar als je tussen de regels goed luistert hoor je heel goed de ‘angst’ en ‘onzekerheid’ van Google om sneller te gaan met AI.

“on Google’s ranking and safety systems”

Cathy Edwards

Ze benadrukken continu het gevaar van AI samen met de uitdaging en de transformatie en vatten het wel mooi samen in deze quote:

“To be bold in the future we have to be responsible now”

James Manyika

Wil je overigens eens spelen met een AI detectie tool, dan heb ik wel een hele goede tip voor je: Originalty.io. Ik heb al aardig wat content waarvan ik de origine wist geprobeerd en ruim 95% klopte met de analyse, vervolgens heb ik wat blogs erdoor gehaald waarvan ik het vermoeden had dat die niet meer zelf geschreven waren, daar zat ik ook met alles goed. Als een tool dit kan, dan zou je denken dat Google dit ook kan. Nou is de vraag alleen nog, is het wel ‘helpful content’?

Net als met AI bekijk het gerust zelf, is het niet om te tussen de regels te lezen, dan wel om sommige van de ridicule toepassingen te zien of zelf te proberen. Dat kan nooit kwaad!

De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, Sommige links (originality.io) met  kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets en levert mij misschien wel wat op. Ik zal nooit links plaatsen van producten of artikelen die ik niet zelf gebruik of daadwerkelijk aanraadt.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.