Data-gedreven Marketing: BigQuery, GA4 en Server-Side Tracking – Casual Catch-up met Simon Vreeman

Home / Data-gedreven Marketing: BigQuery, GA4 en Server-Side Tracking – Casual Catch-up met Simon Vreeman

Ik sprak Simon over de ontwikkelingen en fundamentele principes in online marketing. We analyseerden de Google Core Update van maart en de groeiende rol van AI bij zoekmachines. De veranderende SEO-functie en de link met gebruikerservaring via conversie-optimalisatie onderschrijven we. De mogelijkheden van gestructureerde data kwamen aan bod. Naast nieuwe trends kwam ook het belang van merkopbouw, luisteren naar klanten en voortdurend verbeteren weer aan bod. We spraken over technische optimalisatie, schone data-verzameling met BigQuery en een incrementele aanpak voor groei. Genoeg besproken en nog lang niet klaar zoals je merkt.

“Ik denk dat we nog grotere updates, score-updates gaan krijgen met grotere fluctuaties. Het is een beetje van de Game of Thrones: Brace Yourself.”

Simon Vreeman

Ik ken Simon al een hele tijd, van conferenties, Twitter, de internationale trein uit Amsterdam en we hebben altijd mooie gesprekken als we elkaar tegenkomen. Dus ik dacht, waarom niet even eentje opnemen en delen!

Casual Catch-up met Simon Vreeman

Wat we bespraken

In het eerste deel van het gesprek bespraken we onze achtergrond en ervaring in de online marketingwereld. We praatten over onze ervaring met het verkopen van hotelkamers en het toevoegen van waarde aan marketingactiviteiten. We deelden onze inzichten over SEO, CRO en de combinatie van beide disciplines.

We bespraken ook het belang van incrementele verbeteringen en het gebruik van data-analyse tools zoals BigQuery. We hadden het over de implementatie van Google Analytics 4 en het gebruik van server-side tagging. We benadrukten het belang van het verzamelen van schone data en het minimaliseren van trackingpixels. Ook bespraken we de mogelijkheden van server-side tagging en het gebruik van AI in marketingoplossingen.

SEO Ontwikkelingen

In een ander deel van het gesprek bespraken we verschillende aspecten van SEO. We praatten over recente updates en ontwikkelingen in de SEO-wereld, zoals de Core Update van maart en de impact van AI op zoekmachines. We deelden ook onze mening over de rol van SEO en hoe het vakgebied is veranderd.

Daarnaast bespraken we de rol van branding en het belang van een goede gebruikerservaring voor SEO. We benadrukten het belang van experimenteren en het zelf doen om meer inzicht te krijgen in verschillende aspecten van online marketing. We bespraken ook het belang van een holistische benadering van SEO, waarbij niet alleen naar zoekwoorden wordt gekeken, maar ook naar de algehele gebruikerservaring en branding. We sloten af met het bespreken van het belang van goede data en het oplossen van technische problemen voor SEO.

Gebruikerservaring, Ethiek en Structured Data

In het laatste deel van het gesprek bespraken we verschillende onderwerpen, waaronder het belang van een goede gebruikerservaring, het combineren van SEO en CRO, ethiek in marketing en de mogelijkheden van structured data. We benadrukten het belang van experimenteren, luisteren naar de klant en het verbeteren van de website voor een optimale gebruikerservaring.

We deelden ook onze enthousiasme voor tools zoals Cloudflare en het gebruik van schema.org. Het gesprek eindigde met de boodschap om elke dag een beetje beter te worden.

Takeaways

  • CRO & SEO Combineren: De combinatie van CRO en SEO zorgt voor een betere gebruikerservaring en hogere conversiepercentages. Het combineren van beide disciplines is essentieel voor groei.
  • Data-gedreven Marketing: BigQuery en GA4 zijn waardevolle tools voor dataverzameling en analyse. Het is cruciaal om schone data te verzamelen en dataminimalisatie toe te passen.
  • Server-Side Tracking: Server-side tracking biedt betere controle en nauwkeurige metingen voor marketingcampagnes. Het is een hybride model dat de toekomst van tracking vertegenwoordigt.
  • Google Ads Manipulatieve Tactieken: Google heeft manipulatieve tactieken om advertentieprijzen te verhogen. Begrijp deze om effectief te adverteren.
  • Google Updates & AI-content: Recente Google Updates, zoals Helpful Content en Core Updates, beïnvloeden SEO-strategieën. AI-content wordt steeds belangrijker, maar moet van hoge kwaliteit zijn.
  • Merkbouwen & Branding: Merkbouwen en entiteit-bouwen zijn cruciaal voor SEO-succes. Zorg dat je merk wordt geassocieerd met relevante zoekwoorden.
  • Customer Support Data & CRO: Gebruik data uit customer support en Hotjar om klantvragen te beantwoorden en conversiepercentages te verhogen.
  • Experimenteer met Eigen Projecten: Investeer in eigen projecten om praktische ervaring op te doen met verschillende marketingtools en -strategieën.

Redactionale verantwoording

De ‘samenvatting’ komt uit Claude, dat werkt fijn en lijkt mij ook een stuk beter. de Takeaways komen uit riverside, waarmee dit is opgenomen.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.