SEO Audit Prijzen & Consulting Tarieven


Wat kost een goede, duurzame, SEO-audit? It depends!

Er spelen zoveel factoren mee dat het vooraf niet echt te zeggen is wat het kost om een de onderste steen boven te krijgen. Dus daarom maken we er duidelijk afspraken over.

Wat lever ik op?

  • Een goed onderzocht, geprioriteerd PDF document met bevindingen, aanbevelingen en oplossingen of oplossingsrichtingen.
  • bijbehorend taakgericht actieplan in een Online Spreadsheet of document.

Een echte audit kost uren onderzoek, evaluatie en testen en geeft mij een inspanningsverplichting.

Ik kijk naar best practices, de Google Richtlijnen en wat je kunt of moet aanpassen om hoger te ranken. Soms is het iets heel kleins en technisch, andere keer betekent het dat we nog een sessie moeten plannen om je hele navigatiestructuur onder handen te nemen. Of natuurlijk dat je content helemaal niet voldoet aan E-E-A-T of helpful content. Die kans zit er ook nog best in. Hoe dan ook stip je problemen en uitdagingen aan en biedt daarin een oplossing waardoor je site beter gevonden zal worden door gebruikers (en soms ook Google).

Een echte audit vereist ervaring, niet noodzakelijkerwijs voor je specifieke bedrijfstak of niche, maar wel in daadwerkelijk geavanceerd SEO-begrip. En hoewel ervaring alleen geen garantie is voor een kwalitatief goed resultaat, betaal je bij een SEO audit voor dat diepgravende onderzoek, evaluatieproces en meer. Je betaalt ook voor een in hoge mate aangepast, uniek op jouw behoeften afgestemd resultaat en de ervaring van mij. Ervaring waardoor ik meestal de issues en oplossingen snel heb gevonden.

SEO audit prijzen en tarieven

Een goede, volledige SEO audit begint rond de 2500 euro en is afhankelijk van de site grootte en type. Javascript frameworks, Magento webshops of custom websites kosten wat meer tijd dan een WordPress of Shopify website.

Extra domeinen / subdomeinen maken

Meer domeinen kunnen je audit wel duurder maken. Het zal meevallen als de domeinen exact dezelfde technische setup hebben, maar als deze beide uniek zijn, dan is het extra werk.

En na de Audit?

Na oplevering van de audit heb je recht op vier uur, zodat ik vragen kan beantwoorden die kunnen opkomen als je het audit-document hebt gelezen, en jou en je team kan begeleiden tijdens de implementatie.

Ook kan ik die tijd gebruiken om te testen of de implementaties goed zijn gedaan. Dit betekend niet dat ik een volledige audit overnieuw doe, maar ik kan wel aangeven wat er niet goed is gegaan.

Daarna beantwoord ik overige vragen zonder extra kosten, per e-mail, als ze binnen een redelijk volume/frequentie blijven.

Best een goede deal toch?

Mijn Tarieven

Voor consulting per uur, of het nu specifiek is voor SEO of meer brede marketing consulting, reken ik een tarief van € 125 per uur, met kortingen voor contracten van meerdere uren zoals bijv. hieronder:

Strippenkaart, retainer of gewoon een projectprijs. Alle modellen hebben voor en nadelen, maar deze quote/tweet/x wil ik jullie niet onthouden:

A retainer with limits would force me into steady, incremental focus on SEO over a longer period of time, which is good. With a big bucket I’d go nuts on SEO until it ran out, and not pay enough attention to other stuff.

Sheila Scarborough@SheilaS

Mijn voorkeur is om niet om eenmalig een grote SEO audit te doen, maar elke afgesproken periode een audit met alle op dat moment meest nijpende issues. Een lijst met 3,5 of 10 belangrijkste issues om op te lossen aan te leveren en bespreken. Dit kan ook prima als vervolg op een eerste audit.

Neemt natuurlijk niet weg dat als jij een echte volledige SEO audit wilt, ik dat voor je kan doen.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!