Een terugblik op 2011

Home / Een terugblik op 2011

Wat heb ik dit jaar eigenlijk allemaal gedaan?

Begin 2011 zijn Arjan en ik druk geweest om Alabastine.nl in de lucht te krijgen. Tegelijkertijd liep dan ook nog de ontwikkeling voor Joosten Advocaten. Ondertussen druk bezig geweest met het ontwerp voor de nieuwe ICTrecht.nl welke door mij is ontworpen. Vervolgens een klus gedaan voor het Instituut voor non-verbale strategie analyse welk door arjan in elkaar is gezet en welke ik heb ontworpen. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om de nieuwe huisstijl te maken voor Internet Advantage. Het design heb ik daarbij gedaan en de site is door arjan in WordPress gezet. Overigens het enige CMS dat we gebruiken op dit ogenblik. Daarnaast zijn er nog wat kleine ontwerpklussen geweest en staan er nog enkele op stapel.

Natuurlijk heb ik ook SEO klussen gedaan dit jaar. Onder ander voor AEGON, Home of Happy Brands, Vanille, een voor mij oude bekende travelpartij, enkele partijen waarvoor ik een NDA heb moeten tekenen, Univé, Elsevier opleidingen, AkzoNobel, een producent van Home Automation apparatuur en Vogels. Ook waren SEO en Analytics trainingen van de partij, verschillende in-house sessies gedaan voor allerlei soorten bedrijven, van grote postorders tot hele kleine webshops.

Een gezonde mix

Als ik dan terugkijk door de klanten voor wie ik heb mogen werken dan kan ik tevreden terugkijken naar een gezonde mix van verschillende opdrachten. Ik heb mijzelf voorgenomen om op 3 pijlers te leunen, SEO-klanten, WordPress klussen en Trainingen (in combinatie met lokale reclamebureau’s). Ik heb gelukkig grote en kleine klanten en maar 2 klanten die ruime overlap met elkaar hebben, maar vanwege het traject dat we in zijn gegaan niet in elkaar vaarwater zitten.

Wat kon er dan beter?

Terugkijken heeft geen enkele zin als je er ook niet van wil leren. Mijn tekortkomingen op het gebied van planning en mensen willen helpen komen zo af en toe vervelend naar boven drijven. Dit moet toch echt wel veranderen in 2012. Verder heb ik heel veel klanten vanuit met netwerk gekregen dat natuurlijk geweldig is, maar ik besef dat ik dit netwerk ook goed moet onderhouden en dat niet iedereen mij kent. Mijn website kan dan ook zeker wel wat versheid en soms wat meer duidelijkheid gebruiken over wat ik nu precies doe en dat is dan ook een voornemen voor 2012.

Conclusie

2011 was voor mij een fijn jaar. Geen bijzonder pieken, eigenlijk alleen maar pieken en ook zeker geen dalen. Ik ben vlak voor de kerst nog gevraagd om mee te doen aan #mijnmoment van @punkmedia hou dus http://www.punkmedia.nl/ in de gaten om daar mijn moment van 2011 ook te lezen.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.