Van algoritmes tot ethiek – Casual Catch-up met Sander Tamaëla

Home / Van algoritmes tot ethiek – Casual Catch-up met Sander Tamaëla

Ik praat bij met Sander Tamaëla over het belang van transparantie in SEO en hoe kennisdeling nieuwe klanten kan aantrekken. De rol van ontwikkelaars bij het renderen van JavaScript-gebaseerde websites kwam ook ter sprake, en de impact van AI op SEO. Verder bespraken we wat de impact van forums als Reddit is voor Google. We sloten af met het belang van een langetermijnvisie op SEO en het streven naar continue verbetering.

“Google crawlt nog steeds oppervlakkige en onnodige content, terwijl belangrijke pagina’s worden overgeslagen”

Sander Tamaëla

Sander en ik spreken regelmatig als we een tweede paar ogen nodig hebben. We hebben samen aan penaltydokters gewerkt en hebben een rijke geschiedenis. Zoals je van mij gewend bent, wisselt ons gesprek snel van onderwerp. Dit keer kon ik redelijk mijn mond houden en heeft Sander veel verteld, ook wel eens prettig voor de luisteraar. 🙂

Casual Catch-up met Sander Tamaëla

Wat we bespraken

We hebben uitgebreid gesproken over de ontwikkelingen in SEO, de impact van technologische veranderingen, en de ethische overwegingen die spelen binnen ons vakgebied.

Persoonlijke connecties en dagelijkse interacties

Ons gesprek begon met hoe vaak Sander en ik communiceren, iets wat vrij uniek is in de snel evoluerende wereld van SEO. Deze dagelijkse interacties versterken niet alleen onze professionele relatie, maar zorgen ook voor een continu leerproces over elkaars werk en ontwikkelingen in de branche.

De rol van transparantie in SEO

Een belangrijk thema dat naar voren kwam, is transparantie. Sander benadrukte hoe essentieel openheid is in onze praktijken. We zijn beide van mening dat het delen van kennis essentieel is, niet alleen voor het opbouwen van vertrouwen met cliënten, maar ook voor het bevorderen van onze eigen geloofwaardigheid en die van de sector.

Veranderingen en uitdagingen

We discussieerden over hoe Google’s algoritmes blijven evolueren en hoe dit ons dwingt om onze strategieën aan te passen. Een specifiek punt van discussie was de manier waarop JavaScript-sites worden geïndexeerd en gerenderd door Google, wat aanzienlijke uitdagingen oplevert voor SEO-specialisten.

Ethiek in SEO

Ethiek was een ander cruciaal onderwerp. De lijn tussen ‘grijze’ tactieken en strikt ‘witte hoed’ SEO is soms wazig. We reflecteerden op hoe belangrijk het is om ethisch te blijven handelen, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor het behoud van de integriteit van het internet als geheel.

Toekomstperspectieven

Tot slot hebben we gesproken over de toekomst van SEO en hoe we ons moeten voorbereiden op voortdurende veranderingen. Zowel Sander als ik zijn het erover eens dat hoewel de technologieën en tactieken zullen veranderen, de kern van SEO—het helpen van mensen vinden wat ze zoeken—constant zal blijven.

Als afsluiting van ons gesprek benadrukten we het belang van aanpassingsvermogen en voortdurend leren om voorop te blijven lopen in de SEO-wereld.

Spotify

Spotify: Casual Catch-ups overzichtspagina

zoals als ‘altijd’ is deze podcast ook op spotify te vinden. https://podcasters.spotify.com/pod/show/chapter42 nouja, vinden. Dat valt nog niet mee als je in de spotify app zelf zoekt, maar het helpt jou en mij als je [casual catch up Roy] gebruikt als zoekterm. Spotify SEO is nog niet iets waar ik mij in verdiept heb en mijn vermoeden is dat het bestaat uit plays, volgers, reviews/ratings en direct matching op de naam, maar ik hoor graag als dat iets anders is, dat kan natuurlijk in de comments.

Voetnoot van de echte schrijver

De ‘samenvatting’ komt uit een steeds slechter wordende chatGPT. Dus ik heb het ook maar wat korter gehouden. Als dit de toekomst is, hoeven veel mensen zich nog niet druk te maken, of worden we met zijn allen collectief zoveel dommer, dat we er ook geen last meer van hebben.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.