Apple’s PING, duidelijk geen PONG

Home / Apple’s PING, duidelijk geen PONG

Afgelopen woensdag lanceerde apple tijdens haar speciale keynote haar nieuwe ‘social’ platform ‘ping’ in iTunes. Je zou denken dat dat een one-hit wonder zou moeten worden, hoewel je alle sociale mislukkingen van Google nog in je achterhoofd hebt. 160 miljoen leden die instant zo maar lid kunnen worden van je sociale muzieknetwerk. Klinkt nog steeds als geweldig. Totdat je beseft dat het 160 miljoen mensen zijn die alleen roepende staan in de woestijn, vanwege de meest knullige user interface, in het toch al niet meest praktische programma, ooit. Langzaam, onduidelijk, niet sociaal.

Een paar vragen:

 1. Waarom geen adresboek scan voor mijn vrienden?
 2. Waarom geen facebook connect?
 3. Waarom geen send to twitter?
 4. Waarom geen automatische een playlist maken en publiceren van wat je gedraaid hebt?
 5. Waarom geen last.fm integratie?
 6. Waarom geen life stream?
 7. Waarom in iTunes en niet ernaast benaderbaar?

Waarom, waarom waarom. Maar goed, ik ben dus niet de enige met opmerkingen hierover:

Ik weet het niet, het perfectionistische karakter van Apple word in mijn ogen flink beschadigd door zo’n enorm prutsproduct als Ping.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

6 reacties op “Apple’s PING, duidelijk geen PONG”

 1. hidde tuinstra avatar
  hidde tuinstra

  Hear Hear!!!Ik heb me ook al erg druk gemaakt om het feit dat er geen Last.fm integratie is, dat had het hele plan nog kunnen redden. Zonder Facebook en Twitter redden we het nog wel (al is dat ook jammer) maar dit was wel essentieel geweest. Nu gaat het gewoon nergens over…

 2. merchandise avatar
  merchandise

  Meer sicked over Googles iTunes variant eigenlijk, hoewel ze tot nog toe niet veel gepresteerd hebben met ‘namaken van successen van anderen’ (Android en Buzz).

 3. Roy Huiskes avatar
  Roy Huiskes

  Inderdaad er is nog een flink gat te overbruggen…

 4. merchandise avatar
  merchandise

  en als ze nu bijvoorbeeld ook eens het spotify-radiomodel zouden gaan aanbieden ipv fucking f*****ng censureren 🙂

 5. renezonneveld avatar
  renezonneveld

  Je hebt gelijk, net als de mensen die voor mij hebben gereageerd. Maar wat jullie vergeten is dat dit soort services steeds vaker gelanceerd worden met de intentie om ze aan de hand van de reacties van gebruikers te verbeteren. De Google-initiatieven zou ik dan ook zeker niet mislukt willen noemen. Zie het als een testterrein waardoor deze bedrijven meer inzicht krijgen in mogelijkheden, wensen, eisen, etc. Een one-hitwonder? Vergeet het maar, daar is geen tijd voor, wen er maar aan. Ping komt er wel. Ook al duurt het even.

 6. Roy Huiskes avatar
  Roy Huiskes

  Ik vind het echt enorm jammerlijk dat ze zo’n initiatief met zoveel potentie lanceren zonder te kijken naar wat basisbehoeften zijn voor sociale netwerken. Ik weet wat itererend designen is, maar je moet wel een ’testterrein’ hebben wat enigszins overeenkomt met de werkelijkheid en dat is dit veruit niet. Het hoeft dus ook geen one-hitwonder te zijn, maar het moet wel toegelaten worden tot het speelveld en dat is nu duidelijk niet het geval (gezien de hoeveelheid vrienden die mijn sociale kring er al op heeft…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.