Een zoekwedstrijd: De Nationale krakercompetitie

Home / Een zoekwedstrijd: De Nationale krakercompetitie

Ik las in de NRC-next van vandaag een stuk over de Nationale Kraker wedstrijd. Dit is een wedstrijd waarbij het van belang is om een aantal lastige vragen te beantwoorden.

De vragen, waarvan het de bedoeling is dat ze pittig en elegant zijn, worden veelal bedacht door bibliothecarissen en zoekprofessionals. Daarna worden de vragen door collega’s getest en uiteindelijk goed bevonden of afgekeurd. Veel van de deelnemers hebben HBO of WO gedaan en zijn tussen de 31 en 45 jaar oud.

Alleen met Google kom je niet op het juiste antwoord waarschijnlijk. Je zult bibliotheken in moeten duiken, oude archieven, overheidsinstellinge en oude websites.

Een oefenvraag van dit jaar is bijvoorbeeld:

Twee grote Vlaamse schrijvers uit de vorige eeuw woonden in dezelfde straat tegenover elkaar. Ze hadden dezelfde in uitgever in Amsterdam. Beide schrijvers zijn begraven op dezelfde begraafplaats. Een Vlaamse journalist bedacht voor de grap een nieuwe naam voor de straat waar ze samen woonden.

Vraag: Om welke schrijvers gaat het?

Mocht je dit nu kunnen vinden, misschien is dan meedoen met de Nationale Krakers competitie wel wat voor jou! want de Krakerscompetitie is gratis en start op 27 oktober en de inschrijvingen lopen al vanaf 15 september 2006.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.