Online Marketing

De waarde van Pagerank en Adformatie

Joost had vandaag een heel leuk stukje over Pagerank in verhouding met rankings geschreven, Rand Fishkin heeft vandaag een klein stukje van het Google algoritme in zijn eigen bewoording en belevenis uitgeschreven. Laat ik er dan maar eens een gepeperde vergelijking tegen aan gooien.

Pagerank is als de Adformatie, ‘t is eigenlijk volstrekt nutteloos maar iedereen kijkt er naar.

Dit wil niet zeggen dat het voor gebruikers niet relevant kan zijn, want de PR geeft een stukje vertrouwen weer, net zoals dat de adformatie dat doet. Beide zijn echter onderhand achterhaald door technologie. Zo ben ik van mening dat de Adformatie haar hele blad concept beter om kan gaan zetten naar het snelle online (en zie ik ook dat ze dat zo langzamerhand aan het doen zijn, als ik bijvoorbeeld kijk naar het adfoblog. Een leuk blog met in mijn, online, ogen een stuk leuker is dan het blad (of de website van adformatie, waar ik me groen, geel en blauw aan erger).

Het zal in ieder geval in beide gevallen nog genoeg gebruikt worden. Beide partijen hebben genoeg goed personeel en zijn verstandig genoeg om hier op in te spelen.

Ik optimaliseer websites op het gebied van online marketing, zoekmachine- en conversieoptimalisatie. Neem contact met mij op als je eens over jouw kansen wilt praten.

2 Comments

  1. De pagerank als status-symbool! Leuk voor de wannahaves shop.

    En Adformatie mogen ze wat mij betreft ook wel om 20:00 uur op RTL4 uitzenden ;-)

    Iemand anders nog leuke vergelijkingen?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.