Er gaat niets boven Groningen

Home / Er gaat niets boven Groningen

Gisteren bij Concept7 langsgeweest voor een bespreking en zoals misschien wel bekend is ben ik wel een van hun ‘fans’. Tijdens de lunch op maandag spreekt er altijd iemand over iets dat ze kwijt willen. Gisteren hadden ze nog niemand en kreeg ik de vraag of ik zin had om wat over zoekmachines te vertellen, natuurlijk! Ik heb de presentatie die ik op de Indenty SearchDay gegeven heb over verschillende ranking factoren daar in 30 minuten gegeven wat voer voor discussie opleverde natuurlijk.

Sommige van de acties welke Google onderneemt zijn nou, hoe graag ze ook willen, niet zo human centered als dat ze zelf graag zouden willen of doen geloven. Bijvoorbeeld het gebruik van canonical tags ten op zichte van het juist verder leiden van een gebruiker via een 301 redirect.

Aan de andere kant zie je juist ook dat Google wel blijft proberen om het Internet in zijn algemeen vooruit te helpen. Denk hierbij aan het gebruik van snelheid als een kwaliteitsindicator. Nouja, hier de presentatie welke ik gisteren tijdens een broodje ei heb gegeven! Voel je vrij om naar aanleiding hiervan vragen te stellen via de gebruikelijke kanalen: twitter, e-mail, comments of facebook.

Indenty searchday presentatie from Roy Huiskes

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.