Waar gaat zoekmachinemarketing heen?

Home / Waar gaat zoekmachinemarketing heen?
  1. Als het in de video’s geschetste scenario zicht ontvouwt, wanneer zal er een omslagpunt komen waarop het publiek (de gebruiker) de arrogantie van Google niet meer pikt en overstapt op een andere zoekmachine?
  2. Waar zal de scheidslijn zijn voor dit scenario? Hoe groot zijn de niches die niet interessant genoeg zijn voor Fortune 500’s of voor Google met een revenue share model?
  3. Hoe zou een eventuele concurrent van Google eruit gaan zien en wat zal deze als voordelen hebben?
  4. Wat zal de rol van het hele contextuele netwerk zijn en blijven in dit spel? (leadgeneratie i.p.v. direct sales is nl. een zeer valide businessmodel voor veel diensten)

1. De vraag is of de gebruiker zich wel bewust is van het feit dat het orientatie proces niet alleen bij zoeken ligt. Sociale Netwerken zijn daarin sterk, maar nog lang niet iedereen is goed genoeg vertegenwoordigt.

2. Niche’s waar geld te halen valt zijn altijd leuk genoeg. Ongeacht de grootte, het heeft meer te maken met de kosten/baten verhouding. De meest efficiente wint. Net zoals nu eigenlijk al het geval is.

3. Veel socialer.

4. Contextueel attenderen zal zeker blijven werken als dit ondersteund word door meerdere signalen. De Customer Journey is steeds belangrijker en moeilijker te meten (hoeveelheid meetpunten).

Over leadgeneratie valt veel te zeggen, maar misschien een andere keer. Ik denk als je daar alleen van afhankelijk bent je wel een issue hebt in je toegevoegde waarde…

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.