Google Analytics Certificering

Home / Google Analytics Certificering

Zoals de meeste online marketeers gebruik ik veel Google Analytics voor mijn sites. Hier help ik dan ook geregeld mee en hele tijd terug heb ik mijn GAIQ dan ook al gehaald. De GAIQ is ervoor bedoeld om te laten zien dat je genoeg snapt van Google Analytics als individu. Het is zo’n online examen ding van Google. Ruim twee jaar geleden heb ik mijn certificaat gehaald met 94% en afgelopen week heb ik hem ’s avonds maar even verlengd tot oktober 2012 met 84%.

Ik moet zeggen, ik vond hem de vorige keer al niet moeilijk maar toen heb ik hem wel beetje voorbereid, nu ben ik gewoon maar gaan zitten en aan de slag gegaan. Binnen 40 minuten had ik de 70 vragen beantwoord. Ruim binnen de 1.5 uur die je ervoor had dus. Ingeleverd en gescoord. Wel iets minder dan de vorige keer maar met een ruimere ROI. Mocht je hem willen bekijken: GoogleIQ-2011 Overigens ben ik wel benieuwd of dat nummer onder in de hoek aangeeft of je daadwerkelijk de zoveelste bent die dat examen heeft gedaan (ik was er de vorige keer heel erg vroeg bij) en zo niet, waar het dan wel voor staat.

Google Analytics User Conference

Ander punt dat ik nog even wilde aanstippen is het Google Analytics Users Congres dat weer gehouden wordt dit jaar.

Het tweede Nederlandse Google Analytics User Conference (GAUC) wordt georganiseerd in samenwerking met Google en 9 Google Analytics Certified Partners (GACP’s). GAUC is hèt congres voor iedereen die professioneel gebruik maakt van Google Analytics. In één dag brengen diverse nationale en internationale experts je op de hoogte van alle facetten die Google Analytics jou te bieden heeft in 3 keynote sessies en 18 break-out sessies! Het 2010 congres werd gewaardeerd met een 8 en 75% van de deelnemers gaf aan in 2011 weer te komen.

Vroegboekkorting!
Schrijf je voor 29 april a.s. op www.gauc.nl in voor GAUC 2011 op donderdag 19 mei a.s. in de Meervaart in Amsterdam. Je ontvangt dan een vroegboekkorting van 150 Euro op de toegangsprijs van 445 Euro. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor deze zeer leerzame dag.

Programma
Drie internationale keynote sprekers, waaronder Nick Mihailovski, Google Developer/ Engineer Google Analytics.

Daarnaast zijn er maar liefst 18 Break out sessies, verzorgd door de GACP’s

 • Nieuwe features Google Analytics
 • Addons
 • Datakwaliteit
 • Google Analytics implementatie
 • Conversie: attributie en optimalisatie
 • AdWords campagne (SEA) en natuurlijke zoekresultaten (SEO)

Kijk voor het uitgebreide programma en de inschrijving op www.gauc.nl.

Ik heb dus even gevraagd wat mijn bezoeker dit dan zou opleveren behalve een mooi stukje reclame voor het congres en daarop kreeg ik het volgende terug:

We hebben hier overlegd en we kunnen je een speciale deal aanbieden die interessant is voor je leden!
De prijs van 295,- geldt nu voor iedereen die zich voor 29 april aanmeld. Als je de code CHAPTGAUC communiceert kunnen zij zich daarmee aanmelden voor extra korting: 225,- ipv 295,- (oftewel 50% korting ipv 155,- van de prijs van 450,-)

Dat scheelt jullie dus toch nog weer een extra 70 euro. Gebruik dus dan de kortingscode: CHAPTGAUC als je er naar toe gaat. Mij levert het niets op, behalve een wit voetje bij de organisatoren. Ik zelf ben er denk ik helaas niet bij omdat ik die week op SASCON in manchester ben.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

2 reacties op “Google Analytics Certificering”

 1. remivanbeekum avatar

  Ik heb mijn GA-IQ laten verlopen. Moet ik toch ook maar even opnieuw doen..

 2. martijn beijk avatar

  hehe, wederom gefelici, ik had ook een hogere ROI 😉 dat nummertje is volgens mij wel het hoeveelste GAIQ volgens mij, ik zit op 213.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.