Hoe technologie ons SEO-werk verandert: van SEO Experts tot digitale strategen

Home / Hoe technologie ons SEO-werk verandert: van SEO Experts tot digitale strategen

Toen het in januari zo gruwelijk koud was, had ik met Ramon afgesproken om even bij te praten. Het idee van 40-45 minuten liep wat uit de hand, maar zoals je begrijpt heeft dat onze pret niet gedrukt. Weer wat weekend materiaal voor jullie om te kijken en/of luisteren, want het is nu ook als podcast beschikbaar!

TL;DR

In ons gesprek duik ik met Ramon in de impact van AI op de wereld van SEO en contentcreatie. We tackelen de eeuwige strijd tegen spam, reflecteren op Google’s updates en wat dit betekent voor ons en content-marketeers. We onderstrepen het belang van menselijke creativiteit tegenover AI, en hoe essentieel het is om ons continu aan te passen in dit snel veranderende digitale landschap.

En ergens rond de 1 uur en 5 minuten geeft Ramon aan dat structured data verbinden/linken over meerdere pagina’s werkt. Dat is niet helemaal correct, maar ook niet onjuist. De standaard staat dit toe, maar navraag geeft een consensus dat Google en de Schema validator hier verder nog helemaal niets mee doen/kunnen of willen.

Anyway, zoals je al bijna gewend bent, de video:

Casual Catch-up met Ramon Eijkemans

Wat we bespraken:

Het lijkt erop dat we net uit de ene storm zijn gestapt en alweer in de volgende terechtkomen. In de wereld van SEO en digitale marketing is dit de norm geworden. Maar laten we eens dieper duiken in wat dit voor ons betekent.

Spam versus google: een eeuwigdurende strijd

Spam was er altijd al, en Google is al jaren verwikkeld in een kat-en-muisspel met spammers. De introductie van AI heeft dit gevecht naar een nieuw niveau getild. Spammers genereren meer content, en Google antwoordt met slimmere updates. Het recente idee van Search Generative Experience lijkt de ultieme oplossing: als Google de AI gebruikt om query’s te genereren, wat betekent dit dan voor ons, de content marketeers?

De impact van ai op content creatie

De opkomst van AI in contentcreatie brengt zowel kansen als uitdagingen. Aan de ene kant kan het ons werk efficiënter maken, maar aan de andere kant moeten we ons afvragen: wat is nog onze rol als machines het werk overnemen?

De heilige graal: search generative experience

Google’s inzet op de Search Generative Experience lijkt een gamechanger. Maar is het echt de heilige graal? Het idee dat machines het zware tillen doen, is aantrekkelijk, maar het roept ook vragen op over originaliteit, authenticiteit en de echte waarde van menselijke creativiteit in content.

Learnings en afsluiting

  • AI verandert het speelveld, maar kan nooit de menselijke touch vervangen.
  • De strijd tegen spam vereist dat we altijd een stap voor blijven, zowel technologisch als creatief.
  • Google’s nieuwe tools bieden kansen, maar vereisen dat we onze strategieën heroverwegen.

In een wereld die constant verandert, is het onze taak om te blijven innoveren, leren en ons aan te passen. We leven nog lang en gelukkig, maar in de tussentijd hebben we veel werk aan de winkel.

Deze hele samenvatting komt uit ChatGPT, en ik ben niet heel erg onder de indruk dit keer. Misschien was het mijn liefde en aandacht voor de prompt, of leg ik de lat steeds hoger 😉 wie weet.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Eén reactie op “Hoe technologie ons SEO-werk verandert: van SEO Experts tot digitale strategen”

  1. Dennis Sievers avatar
    Dennis Sievers

    ExpressionEngine…. die sites waren, als ze niet goed geprogrammeerd waren, niet te te crawlen met SF. Binnen 10 seconden website plat; volgens mij kon 1 thread met 0,5 URL per seconde nog net. Wat een drama. 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.