SEO Transformaties: Roy & Bas over de evolutie van linkbuilding

Home / SEO Transformaties: Roy & Bas over de evolutie van linkbuilding

Ik praat met Bas van Bockel over de evolutie van SEO, van linkbuilding tot het belang van een sterk merk. Bas deelt inzichten over hoe SEO is veranderd en de rol van technologie hierin. We bespreken praktische strategieën voor SEO vandaag de dag, met een focus op aanpassingsvermogen en resultaatgerichtheid.

Investeren in je merk biedt op lange termijn meer waarde dan alleen focussen op het verkrijgen van links.

Bas van Bockel

Als dat niet triggert! Als je dit leest of hoort van een ervaren SEO met flinke linkbuilding ervaring, dan weet ik het ook niet meer. Gelukkig weet Bas nog veel meer te vertellen en is het een hele fijne vent. Ik probeer hem een beetje uit de tent te lokken over linkbuilding – niet voor niets heb ik ooit linkbait.nl geregistreerd – maar Bas ziet door wat ik probeer en kiest ervoor om te delen wat hij écht wil. En dat is nog veel interessanter en slimmer!

Casual Catch-up met Bas van Bockel

Wat we bespraken

SEO en digitale marketing evolueren strategieën en tactieken voortdurend. Onlangs had ik het genoegen een diepgaand gesprek te voeren met Bas, een veteraan in de SEO-industrie, over de huidige staat en toekomst van SEO, linkbuilding en de kracht van branding.

Het verleden en heden van SEO en linkbuilding

Bas deelde zijn reis in de SEO-wereld, beginnend in de kinderschoenen van SEO tot aan zijn huidige freelance carrière. We bespraken hoe de benadering van linkbuilding en SEO aanzienlijk is veranderd. Waar vroeger eenvoudige tactieken volstonden, vereist succes nu een meer genuanceerde en kwaliteitsgerichte aanpak.

We waren het erover eens dat linkbuilding is geëvolueerd van kwantiteit naar kwaliteit. Het gaat niet langer alleen om het verkrijgen van zoveel mogelijk links, maar om het verdienen van links die echt relevant zijn voor je content. Dit kan door unieke, waardevolle content te creëren die natuurlijk aandacht trekt.

De rol van branding in SEO

Bas benadrukte het belang van branding boven traditionele linkbuilding. Een sterke merkidentiteit en aanwezigheid kunnen net zo waardevol zijn voor SEO als traditionele linkbuilding. We bespraken hoe investeren in je merk op lange termijn meer waarde kan bieden dan alleen focussen op het verkrijgen van links.

De toekomst van SEO

Kijkend naar de toekomst, spraken we over de blijvende waarde van SEO en linkbuilding, maar ook over het belang van aanpassingsvermogen en innovatie. De opkomst van AI en machine learning biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor SEO-professionals. We verkenden hoe deze technologieën kunnen worden ingezet voor efficiëntere contentcreatie en data-analyse.

De opkomst van AI en machine learning biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor SEO’s.

Samenvatting en actiepunten

Dit gesprek benadrukte het belang van:

  • Focussen op kwaliteit en relevantie in linkbuilding.
  • Het bouwen en investeren in een sterk merk.
  • Openstaan voor nieuwe technologieën en innovaties in SEO.

Deze inzichten kunnen dienen als leidraad voor iedereen die zich bezighoudt met SEO en digitale marketing. Door kwaliteit, relevantie en innovatie voorop te stellen, kunnen we ons aanpassen aan de veranderende digitale landschap en blijven groeien.

Zoals je duidelijk kunt lezen komt dit transcript volledig van chatGPT en ik heb in tijden niet zo’n slechte sessie met chatGPT gehad. Om te janken, misschien moet ik wel in relatietherapie, want als dit de toekomst is, dan kan ik beter weer gewoon zelf gaan schrijven. Laat ik het positief bekijken, het lijstje met woorden nooit door AI te gebruiken is flink aangevuld en ik ben weer een flink stuk ervaring, en een desillusie rijker.

Voetnoot van de echte schrijver

Zoals je kunt lezen, komt dit transcript volledig van ChatGPT, en zelden heb ik zo’n slechte uitdagende sessie met chatGPT gehad. Teleurstellend, nee, om te janken. Misschien moet ik wel in relatietherapie, want als dit de toekomst is, en er met deze snelheid “verbeteringen” bijkomen dan kan ik beter weer gewoon zelf gaan schrijven en zitten we met 3 maanden weer in het stenen tijdperk.

Laten we het van de zonnige kant bekijken: mijn lijst met woorden die AI zou moeten vermijden, is aanzienlijk gegroeid, wat mij weer waardevolle inzichten en een leerzame ervaring heeft opgeleverd. En op het gebied van SEO ben ik dan voorlopig ook nog niet werkloos 😛

Volg mij voor meer AI-tips! 😉 – dit is een running-gag, verwacht SEO dingen van mij, geen AiGuru-SEObro-charlatan fratsen, daar staat het internet al vol genoeg mee!

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.