Ik vertrouw jou

Home / Ik vertrouw jou

Op wie moet ik vertrouwen als het aankomt op muzieksmaak of boekensmaak? Ook al hebben we dezelfde smaak qua muziek wil dat zeggen dat we ook dezelfde boeken lezen?

Stel je voor dat ik ontdekt heb waar je goedkoop goede schoenen kunt kopen, zou je ze kopen als ik ze zou aanprijzen?

Of dat ik vertel dat ik een nieuw luchtje heb gekocht.

Het is een feit dat mensen kuddedieren zijn en zich graag door andere laten vertellen wat hun ervaringen zijn, zodat ze van mening zijn dat ze zelf de beslissing kunnen nemen. Overal zoeken we naar aanbevelingen, zeker van mensen die niet direct een motief lijken te hebben om het product aan te prijzen. Wat Seth Godin fascineert is dat we nogal gemakkelijk aannemen dat iemand iets doet voor geld. Hij noemt al voorbeeld de situatie waarbij de premier van Pakistan de persconferentie met George Bush aangrijpt om zijn nieuwe boek te promoten.

Hij is van mening dat het moeilijk is om iemand voor je kar te spannen om een aanbeveling te maken. Dit omdat we te gek zijn op onze ego’s of persoonlijkheid om deze te verkopen voor een beetje geld.

De situatie in Nederland ligt denk ik anders, een veel Nederlandser voorbeeld zijn alle 2e en 3e rangs soapsterren of andere, weet ik waarmee allemaal, Bekende Nederlanders die voor elke euro’s zo’n beetje alles aanprijzen, van callgames tot leningen en hypotheken. En dat allemaal voor een beetje geld.

Wat misschien nog wel stommer is, is dat het nog steeds werkt…

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.