Javascript en ik.

Home / Javascript en ik.

Ik kan wel zeggen dat ik een haat/liefde verhouding heb met Javascript maar dat is niet. De liefde komt na al die jaren nog steeds niet echt van mijn kant. Ik probeer het wel, ik kan het wel, maar ik kan er gewoon niet van houden.

Die conclusie beginnen steeds meer mensen te trekken gelukkig. Ook developers, die met langzame SPA’s werken op basis van frameworks zoals Angular, VUE, React en weet ik het wat niet allemaal. Veelal is het een hel voor Google om de site vlot crawlen, gebruikers moeten altijd even 1MB aan Javascript downloaden om een artikeltje te lezen (en 3 pop-ups wegklikken) en als klap op de vuurpijl is de oplossing 9 van de 10 keer heel simpel. Ga lekker prerenderen.

Ik ben niet de enige die deze mening deelt (naast Barry Adams) gelukkig, deze (Ruby) developer heeft een prachtig betoog geschreven, waar ik mij grotendeels in kan vinden (en anderzijds gelukkig niets van snap)

https://www.spicyweb.dev/the-great-gaslighting-of-the-js-age/

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.