SEO

Nieuwe Pagerank update

PagerankVolgens Matt Cutts komt er vanaf vrijdag een nieuwe Pagerank update die te zien in de toolbar. Nu had ik zelf via een pagerank checker over verschillende datacenters al gekeken en gezien dat ik waarschijnlijk een pagerank van 6 ga krijgen. Waar wat linkbuilden al niet goed voor is…

Overigens, de reden dat het nog niet zichtbaar is in elk datacenter heeft te maken met de software die daar draait, die schijnt nog oud te zijn om oude commando’s te kunnen blijven gebruiken. Oude commando’s? Ja, link: gaat er naar alle waarschijnlijkheid uit, omdat deze alleen maar door SEO’s gebruikt wordt en voor normale gebruikers geen toegevoegde waarde heeft.

Ik optimaliseer websites op het gebied van online marketing, zoekmachine- en conversieoptimalisatie. Neem contact met mij op als je eens over jouw kansen wilt praten.

9 Comments

 1. Ach ja, de backlink data van Google was toch altijd al erg summier… Die data is overigens wel ook geupdate de afgelopen dagen.

 2. Klopt, een beter en duidelijker overzicht krijg je van de yahoo sitecrawler.

  Overigens ging ik er altijd voor het gemak maar vanuit dat de backlinks van Google de enige links waren die als relevant werden gezien, echter is dit natuurlijk niet zo, omdat dit wel veel van hun algoritme zou prijsgeven. Ik vermoed dat ze er daarom ook zo vaag over doen.

 3. Helaas conflicteren de commerciele belangen van google adsense & adwords met een juiste werking van pagerank.

  Als pagina’s met de hoogste pagerank bovenin de zoekresultaten zouden komen, zouden er geen miljoenen per dag in adwords worden gestoken.

  Pagerank is dus helaas alleen een gimmick.

  Vr gr dj

 4. Pagerank is eigenlijk een term die niet heel erg relevant meer is voor zoekmachines. Het is een indicatie van de hoe de site te vertrouwen is, in combinatie met haar backlinks en de kwaliteit daarvan.

  Het geeft voor een aantal gebruikers een soort vertrouwens gevoel af welke belangrijk is voor andere doeleinden als het ranken.

  Plus dat prijs van je links die je eventueel verkoopt er nogal vanaf hangt ;)

 5. mmm, ik heb mijn links een half jaar geleden aangeboden op een pr5 site van mij bij textlinkbrokers.com, nooit meer iets van gehoord :-(

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.