Pubcon’s meest opmerkelijk opmerking.

Home / Pubcon’s meest opmerkelijk opmerking.

Als ik de SEO’s uit de verenigde staten mag geloven is er iets heel raars voorgevallen op Pubcon las vegas. Tijdens een sitecheck clinic stond er iemand op en die gaf zijn URL op om te laten reviewen.

Dit gebeurde door een panel met onder andere Greg Boser, Matt Cutts, Adam Lasnik en wat andere vooraanstaande SEO’s. Matt Cutts draaide zijn laptop zodat niemand kon zien wat hij zag en zorgde ervoor dat de camera niet op het scherm gericht stond. Matt vertelde doodleuk, dat het beter was dat de site eigenaar geen PPC traffic stuurde naar geparkeerde domeinen. Iedereen was verbaasd door deze opmerking en de eigenaar van de site meldde dat deze op geen enkele wijze gelinkt waren, niet op dezelfde shared server, niet naar elkaar linkten of wat dan ook. Matt Cutts vertelde nogmaals dat het beter was om geen PPC traffic naar geparkeerde domeinen te sturen en dat het beter was dat hij de domeinen via een 301 redirect door zou sturen naar zijn website waar hij een review om vroeg. Nogmaals werd er aangegeven door de eigenaar dat dit totaal niets met elkaar te maken had. Matt Cutts antwoordde hierop dat het beter was al zijn aandacht op één website te richten dan op meerdere websites en dat was eigenlijk het einde van het verhaal.

De zaal achterlatend in verbazing en vol ongeloof. Zouden ze echt…

Verder kwam nog naar boven dat de (twee, drie of vier) dubbele title tag wel eens kon werken. Voor een voorbeeld hiervan zou je eens naar de nogal dubieuze pagina kunnen kijken welke ook werd aangeboden ter review. Ik wil nog wel even zeggen dat het in iedere geval een goede linkbait is geweest, want mevrouw heeft na Pubcon heel wat links erbij gekregen en is nog steeds niet gebanned door Google (of een andere zoekmachine).

Ik vraag me af of er iemand uit Nederland bij deze happening is geweest en over deze opmerkingen meer zou kunnen vertellen. Ik heb er wel een mening over en zal hier in de toekomst ook nog wel een rant aan wijten denk ik…

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

9 reacties op “Pubcon’s meest opmerkelijk opmerking.”

 1. Roy avatar

  Ik heb het uit een radioshow gehaald dus linken gaat was lastig. Er zijn echter genoeg USA blogs die er ook op ingaan.

  Momenteel heb ik nog niet al mijn feeds terug, maar ik zal je nog een paar artikelen hierover erbij zetten.

  hahahaha, ik zie nu net dat suddenlyslim de hele pagina via een 301 heeft laten redirecten! hahahahaha beste linkbait van PubCon!

 2. deejay avatar
  deejay

  Sorry maar ik snap het niet zo.

  Wat bedoel je met zouden ze echt … samenwerken ofzo ?

  Om welke site gaat het ? kan je svp de link naar het originele artikel/ discussie geven ?

  In de source van suddenly slim zie ik slecht een title tag.

  greetzz dj

 3. Roy avatar

  Het verhaal is ook iets anders.

  Op pubcon was een webmaster die naar een sitereview vroeg bij een sessie. Deze site was echt propvol spam en troep, maar rankte goed op een aantal termen. Deze site is door de blogosphere nu aardig besproken en belinkt en nu wordt deze site via een 301 doorgezet naar de ‘echte’ website. Heel goed gedaan, want ze hebben zelfs links van Matt Cutts gekregen.

  Verder is het whois verhaal heel simpel. Google weet gewoon welke website van jou is, zonder dat je ook maar iets linkt. Puur op basis van whois informatie. En het statement van Google was dat je als webmaster maar 1 echt goede website kunt hebben.

  Hehe met alle respect maar als je denkt dat pubcon niet de moeite waard is om heen te gaan als webmaster (in welk stadium dan ook) Dan kun je beter de PC uitzetten en bouwvakker worden…

 4. deejay avatar
  deejay

  ik ben erg benieuwd …

  het klinkt idd als een geheimzinnig iets waar iedereen het over moet gaan hebben waardoor er ontzettend veel bezoekers naar bepaalde pagina’s moeten komen.

  Dat het dan naar zulke trashy weight loss programma’s moet zijn vind ik echt bedroevend en getuigen van de sfeer daar op zo’n pubcon en dat is meteen de reden dat ik er niet snel heen zou gaan.

  Vooral dan omdat de sprekers daar zich daarmee inlaten.

  Ik ben benieuwd wat het thema van die andere site was.

  Greetzz dj

 5. Roy avatar

  Ik zeg ook niet dat je iets niet goed doet 😉 ik zeg alleen dat Pubcon wel de moeite waard is.

  ze waarderen die site ook niet goed, dubbele title tag is geen spam en er was een verhaal voor waarom dit zo gedaan was. Eigenlijk zou je de hele discussie moeten horen om het perspectief te zien waarin dit gebeurd is.

  En als jouw manier van SEO werkt dan is dat toch prima?

 6. deejay avatar
  deejay

  Oww ok, goed dat je het even uitlegt want ik snapte het niet zo. Ik snap echter niet dat ze een site goed waarderen die spam en troep gebruikt. Ik vind het jammer dat ze zo’n voorbeeld geven, maw het is ok om te spammen.

  En het statement van Google was dat je als webmaster maar 1 echt goede website kunt hebben.
  Eentje die goed rankt ? Dan ben ik een voorbeeld van mensen die meerdere sites in de top5 heeft (ook internationaal).

  Hehe met alle respect maar als je denkt dat pubcon niet de moeite waard is om heen te gaan als webmaster (in welk stadium dan ook) Dan kun je beter de PC uitzetten en bouwvakker worden…

  haha, ik sta wel nummer 2 in google op de zoekterm “seo expert” met een site die ik 2 weken geleden heb opgezet, dus blijkbaar doe ik wel iets goed. Trouwens, webmaster en bouwvakker hebben best veel overeenkomsten 🙂 Misschien een leuk out-of-the-box thinking conceptje voor Joost 🙂

 7. deejay avatar
  deejay

  ja ik zou graag de hele discussie horen, dus ik ben erg benieuwd …

 8. deejay avatar
  deejay

  Rara wie staat er op nummer 1 op de term “seo expert”

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=seo+expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.