Persoonlijk

Corrupte DMOZ editors.

Ulco is weer aan het bloggen geslagen, en wel op netters.nl. Zijn laatste artikel liegt er, geheel in zijn stijl weer niet om, maar ik kan niet anders dan het met hem eens zijn. Hij heeft het over corrupte DMOZ editors, een fenomeen wat ook in Nederland gewoon voorkomt.

Ulco is zelf DMOZ editor, (ik trouwens ook) maar om deze mensen er uit te gooien zullen we wat meer kracht van buiten nodig hebben vrees ik.

(dit is een rechtstreekse kopie van het stukje dat Joost de Valk op Dutchcowboys heeft gezet.)

Ik optimaliseer websites op het gebied van online marketing, zoekmachine- en conversieoptimalisatie. Neem contact met mij op als je eens over jouw kansen wilt praten.

8 Comments

  1. Helemaal waar! Anders had ik het natuurlijk ook niet letterlijk overgenomen.

  2. Nog helemaal niets, maar dat zal dan ook te maken hebben met het feit dat er veels te veel moet gebeuren aan DMOZ zelf.

  3. Dat DMOZ brak is, is logisch. Het concept stamt nog uit de tijd van Altavista toen het wel beter was dan de zoekmachines. Tegenwoordig kunnen mensen maar zelden op tegen algoritmen van Google. Ik zie het ook Wikipedia nog niet doen.

    Websites zoals Startpagina Wiki en DMOZ werken enkel als de auteurs zelf niet direct commerciële bijbedoelingen hebben maar gewoon werkelijk interesse hebben in een onderwerp. Bijna zou je redacteuren werkelijk moeten bezoeken en zien dat ze veel paardenspullen thuis hebben staan voor ze over paarden mogen schrijven.

    Als Google de waarde van dit soort websites niet zo zwaar zou rekenen zaten er minder commerciële instanties als redacteur bij dit soort initiatieven en werkte het wel redelijk. Nog steeds bezoek ik geregeld dit soort websites om meer achtergrond info te vinden wat Google op dat punt soms niet doet.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.