Update Maart 2009

Home / Update Maart 2009

Lang geleden dat ik een blog heb geschreven, en zeker weer hoog tijd om weer wat te posten en te laten weten waar ik zoal mee bezig ben. Wekelijks neem ik me voor om mijn mening, ideeën of bevindingen te posten, en wekelijks concludeer ik dat ik er weer geen tijd voor heb gemaakt. Dus nu maar even een korte update.

Marketing en websites Onetomarket
Velen zullen het al wel gezien hebben, onze site heeft een nieuwe look gekregen. De site is helemaal gebouwd op WordPress dat natuurlijk de nodige updates met zich meebrengt en het uitwerken van een aantal losse sites (want het draait nog niet op een WordPress MU) kost de nodige moeite, zeker omdat het er altijd bij tussendoor moet. Gelukkig heb ik goede help van @jchunk gehad, waardoor er toch nog af en toe wat tijd overbleef.

Google Analytics, IndexTools Google Website Optimizer en dashboard
Momenteel ben ik ook vrij veel bezig met Google Analytics, maar vooral met de conversie optimalisatie kant. Afgelopen weekend de GA-IQ gehaald met 94%. Leuke test, maar nergens echt moeilijk en tijd te over, ruim 50 minuten in mijn geval.
Gjalt heeft recent zijn Omniture Professional Support trainingen gedaan en is overal met vlag en wimpel voor geslaagd en we hebben nu in het totaal 4 mensen die hun GA-IQ hebben. Verder zijn we nog bezig om het een en ander op IT gebied uit te werken, maar helaas kan ik daar nog niet zoveel over vertellen. Ik hou jullie natuurlijk wel op de hoogte, zo gauw ik meer kan vertellen.

Search Engine Strategies Amsterdam
Aankomende dinsdag zit ik samen met @filiber, @edwords, Niels Meijssen (indyrank) en @jdevalk in het site clinic panel. Dat word denk ik echt leuke sessie. In het buitenland zijn de clinics altijd de leukste sessies en ook druk bezocht. Mocht je dus vragen hebben, kom af naar SES Amsterdam en stel ze dan in de site clinic sessie.

Search Engine Strategies New York
De week na Amsterdam zit ik met collega Johannes in NY om daar 3 dagen SES NY mee te maken. @basvandenbeld en @evertino gaan ook en we blijven dan ook alle vier nog paar dagen langer om te kijken wat er in New York allemaal nog meer te beleven valt. Mocht iemand nog tips hebben, schroom niet en plaats ze in de reacties!

WordPress Blog
Verder ben ik al een tijdje bezig met een nieuwe lay-out voor mijn blog, maar begin ik steeds weer opnieuw met een theme bouwen omdat ik maar niet tevreden ben. Ik ben nu aan mijn 4e theme dat voor zo’n 80% af is. Van mijn huidige theme ben ik goed te spreken over de artikel pagina’s zelf, maar van de categorieën en de frontpage ben ik na al die jaren nog niet tevreden. Het blog moet wat meer gericht zijn op personal branding en ook meteen voor het Engelse blog gebruikt kunnen worden, tenminste dat is een van de wensen die ik daarvoor heb en natuurlijk heb ik de wens ook wat meer van mijn lifestream te aggregeren op mijn blogs.

Zo, dat zijn wel aantal dingen die mij de laatste tijd bezighouden. De grootste drempel om wat meer te gaan bloggen is nu weer genomen dus nu is het kwestie van vol blijven houden…

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

5 reacties op “Update Maart 2009”

 1. Roy avatar

  goede vraag Matthijs. Je krijgt een certificaat dat je de komende 1.5 jaar gekwalificeerd bent
  en dus een correcte implementatie van Google Analytics kunt doen en de juiste waarde van de cijfers kunt interpreteren. Meer als dat heeft het nog niet.

  In de toekomst word het om je GAAC te halen wel verplicht aantal mensen met GA-IQ in je bedrijf te hebben.

 2. Matthijs avatar

  Wat is het voordeel van het feit dat je GA-IQ hebt gehaald?

 3. Marnix avatar

  Thanks voor de informatie kan ik mijn huiswerk weer gaan doen!

 4. Jos avatar

  @roy, is GA-IQ net zoiets als GAP van adwords?

  Kun je in analytics ook aflezen hoevaak een bepaalde link op je website aangeklikt is?

  1. Roy avatar

   Zekers Jos, dat kan. D’r zijn verschillende manieren, je kunt het met events doen. Maar beter is het om een virtuele pageview te gaan meten en hier een gemiddelde CPC waarde aan te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.