Zen, minimal.

Home / Zen, minimal.

Ik heb van mijzelf nooit geweten dat ik in mijn kern naast chaotische en onrustig ook vrij minimalistisch ben aangelegd. Ik hou schijnbaar van pure dingen. Pure emoties, naturel kleuren of als contrast iets dat heel druk en fel is. Ik heb een voorkeur voor lastige punk muziek of voor minimal-achtige house deuntjes, in beide gevallen draait het om de essentie van de muziek en de boodschap.

Via filiber kwam ik op de volgende blogpost die hij deelde via Google Reader : Finding the simpel life. Al lezend heb ik datzelfde gevoel. In dit artikel staat een link naar een site die ik instant ben gaan volgen: http://zenhabits.net/. Ik moest maar eens proberen met wat meer van deze principes te gaan leven, want af en toe een stap terug  naar jezelf en de essentie van dingen is zo gek nog niet. Het slow principe past niet echt bij mij, maar op de juiste momenten je rust pakken om vervolgens weer vol gas verder te gaan, werkt voor mij enorm goed. Wie weet kan ik dit nog verder perfectioneren voor mijzelf. En wie weet heb ik wel een keer tafel in huis met een Zen Garden ipv een iPad app…

Met een goed vriend van mij heb ik regelmatig discussies over wat je zou overhouden als je nog maar 50 of 100 dingen zou hebben. Welke keuzes maak je? Ik vind het lastig, maar ik vraag me nog meer af welke keuzes anderen zouden maken.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.