iPad, toch maar…

Home / iPad, toch maar…

Ik had me bedacht om niets te melden over de iPad. Maar het apparaat is precies wat ik ervan verwacht had en dat beetje meer van Apple natuurlijk. Laat duidelijk zijn, het is niet een oplossing voor iedereen. Sterker nog, ik vermoed dat de doelgroep niet eens zo heel groot is. Apple heeft haar doelgroep altijd enorm doelgericht benaderd en daarnaast ook nog eens de ‘My way or the highway’ mentaliteit gehanteerd. Laser Focus, zoals Leo Laporte altijd over Steve Jobs zegt.

Dat merk je ook aan alles. Jeff Jarvis heeft zijn iPad teruggedaan om het een consumptie apparaat is, in tegenstelling tot een creatie apparaat. Nou komt mij dat niet zo slecht uit. Boris omschreef het als volgt: Alle computer/internet activiteiten waren tot voorheen in het algemeen een “lean forward” houding, terwijl de iPad en bijv. televisie kijken echte “lean back” activiteiten zijn. De telefoon werd ook al veel gebruikt als consumptie en creatie machine, maar is toch eigenlijk te klein om echt relaxt te kunnen gebruiken.

Ik wil graag meer feeds lezen en online boeken, en tegelijkertijd dit kunnen delen met mijn netwerken. Achter de computer heb ik daar eigenlijk de rust niet voor maar nu ik op de bank tijdens het TV kijken (wat ik voorheen met de laptop wel eens deed) dit kan doen en ook nog eens onderweg, ben ik wel helemaal om. Dit is voor mij een uitkomst.

Graag had ik de 3G versie gekocht, maar met de achterlijke dataplannen van de providers heb ik daar maar vanaf gezien. Wie weet tethering met een Android toestel of een mifi erbij ofzo.

Als de iPhone 4 als zijn beloftes net zo waarmaakt als de iPad heeft gedaan, en dat vermoed ik wel, dan blijf ik mooi nog een tijdje apple fanboy.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.