Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche

Home / Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche

Zoals jullie al op verscheidene blogs hebben kunnen lezen doet Traffic Builders momenteel een onderzoek naar hoe zoekmachine marketing door de Nederlandse thuiswinkeliers (webwinkeleigenaren dus) wordt gebruikt. Natuurlijk belangrijk voor de branche en voor de webwinkeliers, die hier dus een benchmark uit kunnen halen. Ik kreeg een vriendelijke mail van wolter of ik wilde helpen met de promotie waarop ik Ja heb gezegd. Vul dan daarom even de onderstaande enquête in.

Klik hier voor deelname aan het onderzoek “Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche”.

Op het blog van QueroMedia las ik vandaag het volgende:

Het aantal ingeschreven webwinkels is sinds 2004 meer dan verviervoudigd van 2200 in 2004 tot ruim 8700 nu. Uit een onderzoek van het marketingbureau Bronkhorst waarbij tweehonderd pas gestarte webwinkels geanalyseerd werden bleek dat slechts 8 procent van de onderzocht websites goed vindbaar is binnen Google.

Lijkt mij duidelijk dat hier nog wel wat onderzoek naar kan worden gedaan. Traffic Builders richt zich dan ook in de eerste helft van de enquête op de tevredenheid op basis van Branding, ROI en Budgetverdeling en verkoop op de pijlers:

 • E-mail marketing
 • Zoekmachine-optimalisatie
 • Zoekmachine-adverteren
 • (Betaalde) linkverwijzingen
 • Online advertising
 • Public Relations (PR)
 • Direct Mail
 • Adverteren in print media

De tweede helft gaat specifiek in op Zoekmachine Optimalisatie en Zoekmachine Adverteren.

Ik heb de enquête zelf ingevuld als zijnde een klant van Onetomarket, waar we een goede band mee hebben en waar ik 95% over kon antwoorden (behalve de vraag over de tevredenheid van het bureau, die heb ik op neutraal of geen mening gezet). Mocht je dit willen filteren, ik heb mijn eigen e-mail adres gebruikt.

Ik kan niet anders zeggen dat het goede vragen zijn en dat het een duidelijk onderzoek is. Werk hieraan mee en profiteer van de uitkomsten!

Klik hier voor deelname aan het onderzoek “Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche”.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Eén reactie op “Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche”

 1. Mark de Geus avatar

  Ik ben wel benieuwd welke van jullie klanten je hebt gebruikt voor het invullen van de enquete. Waarschijnlijk die je daar toch geen uitspraak over – is ook niet erg:-)

  Ik heb overigens zelf ook de enquete ingevuld, gewoon op basis van onze eigen webwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.