5 site reviews

Home / 5 site reviews

Afgelopen woensdag heb ik een post over tweakers geschreven over het feit dat je in Nederland veel bedrijven hebt die alleen je hele website op de schop willen nemen in plaats van kleine puntjes, zodat deze toch beter gaat presteren.

Ik heb hier nog even over zitten nadenken en die post is niet helemaal waar. De kleine puntjes zijn een toevoeging op een helemaal goede dienst, echter zien we in Nederland veel te vaak nog sites die ontworpen zijn door het neefje of een bureau dat er gewoon net te weinig van snapt. Een mooie website kunnen ze soms nog net maken, maar conversie, leesbaarheid en gebruikersgemak is teveel van het goede. De basis van een site moet natuurlijk al goed zijn wil je er uiteindelijk geld mee gaan verdienen (of in ieder geval je doelstellingen halen)

Ik heb in dat artikel beloofd om de sites die in de comments werden gezet punten te geven die mijns inziens tot een verbeterde conversies zouden leiden. Zeg maar een soort mini site-audits.

 • Gratisadviseurs.nl
  http://www.gratisadviseurs.nl
  Het concept van de site vind ik erg leuk en goed. User Generated Content in een leuke jas gegoten. Echter vraag ik me af hoe je precies geld wilt blijven verdienen, want je kunt nooit garanderen dat je ‘adviseur’ geen commerciële inslag heeft en dus het product adviseert met wat hem het meeste oplevert.
  1. Mijn 1e indruk is dat het lijkt dat het directory betreft. Ik ben op zoek naar een adviseur, niet naar een directory. Zet 10 van die 20 vragen bovenaan neer, laat ook een stukje van het antwoord zien en zo geef je meer aan wat je precies doet.
  2. Zorg dat de site er betrouwbaar uitziet. Laat zien hoeveel mensen er zich hebben aangemeld als adviseur en hoeveel % van het totale aantal vragen ze hebben beantwoord.
  3. Die grote Google ad aan de rechterkant maakt het voor mij dat het lijkt op een MFA site. Dit is echter niet zo. Ik zou het gebruik van Adsense op je frontpage proberen beter te integreren of desnoods weglaten. Je zult eerst de gebruiker moeten overtuigen van de kwaliteit van de website, voordat je aan je eigen portemonnee denkt.
  4. Haal alle categorieën weg waar nog geen editor voor is. Dit is gezegd vanuit het usability oogpunt. Echter wil jij ze vast een zeker laten staan omdat je graag wilt dat zich voor die categorie een adviseur aanmeld. Laat dit dan ook merken. Zet er een formulier neer met hoe ze zich kunnen aanmelden, stel de ‘richtlijnen’ in een opsomming op en leg duidelijk uit wat de voordelen kunnen zijn voor de adviseur. Overtuig hem waarom hij adviseur zou moeten worden.
  5. Doe een A/B test met je Adsense en probeer meerdere/andere inkomsten bronnen.
 • Goodclix.com
  http://www.goodclix.com
  Wat een troep. Een overduidelijke made for Adsense directory waar dan ook echt geen enkele moeite is ingestoken om het beter te maken of zelfs maar zo goed te maken als het huidige aanbod. Dit soort sites geeft SEO’s en webmasters een slechte naam. Sorry, hier ga ik mijn tijd niet insteken.
 • 0euro.nl
  http://www.0euro.nl
  0euro biedt gratis producten, samples, proefmonsters en schwag aan. Wat momenteel al erg goed gebeurd is dat je de uitgaande links maskert zodat het geen affiliate link is. Google houdt niet echt van sites met alleen maar affiliate links.
  1. Verander je typografie. Dit ziet er echt te corny uit. Als je hier een leuk web2.0 achtig logo bijzet, wordt het gevoel van de klant al een stuk beter. Opsmuk werkt.
  2. Maak de Header wat kleiner, deze beslaat nu een groot deel, terwijl het eigenlijke aanbod is waar de mensen voor komen.
  3. Vergroot je lettertype iets. Zoals het nu staat is het bijna onleesbaar. Schrijf ook bij al je tips een stukje over wat je ervoor moet doen en wat de actie precies inhoudt.(Zoals je onderaan al wel doet.
  4. Verdeel het in categorieën. Bijv. op doelgroep. Dit is echter een kwestie van proberen, je zou ook iets met profielen kunnen gaan doen en zodoende een e-mail lijst of rss kunnen gaan opbouwen (dit converteert erg goed in verhouding.)
  5. Doe een A/B test met verschillende ontwerpen. Zo kun je zien wat het best werkt en dit gaan proberen te verbeteren. Het is een continue proces als je er echt wat van wilt maken.
 • e-linkmanager.com
  http://www.e-linkmanager.com/
  E-link manager is een online linksmanager.
  1. Maak de site af. Plaatjes erop, titels enz.
  2. Je ‘navigatie’ bevat allerlei rare items. het vertrouwen hierdoor in de site of de service is dus 0. Doe iets met je vormgeving. Dit is net een hele slechte versie van marktplaats.
  3. Voeg een SIGN UP! button toe.
  4. Maak de site af. Plaatjes erop, titels enz.
  5. Maak de site af. Plaatjes erop, titels enz.
 • w3tableless.com
  http://w3tableless.com/
  w3tableless.com is een site die het promoten van tabelloze webpagina’s promoot.
  1. Zorg voor Content. Alleen een validator zeg niet zoveel. Overtuig mensen door middel van een tabel met voordelen van waarom hun site zonder tabellen zou moeten zijn.
  2. Geef dus tips, trucs, stukjes code, standaard voorbeelden. Zorg ervoor dat jouw site de beste site is die een dienst biedt plus een stukje service. Dan krijg je makkelijker links (want dat is volgens mij je primaire doel)
  3. Plaats je URL blok boven die draaiende, nietszeggende Java kubus. Daar gaat het de gebruiker om. Die kubus boeit helemaal niemand wat. Verder zou je een droplet kunnen aanbieden die je in je bookmarks kunt plaatsen of op je bureaublad, waar je bijv. een URL naar toe kunt slepen. Nogmaals als je nummer 1 wilt ranken moet je ook een reden hebben waarom je daar moet staan, niet omdat je het technisch kunt.
  4. Ik zou de kleuren uniform en zakelijk proberen te houden. Nu gebruik je een heel scala aan pastelkleuren. Een goede vormgeving wekt vertrouwen op.
  5. Vertel de voordelen van je validator, van het plaatsen van je links en van het feit dat je in de grootste database met tabelloze websites zit.
 • demeeuwen.nl
  http://www.demeeuwen.nl/
  Website van een grote zwemvereniging. Dit is de meest moeilijke. Het doel van de site is informatie bieden ipv een duidelijk doel, echter is dat nogal moeilijk meetbaar. Al met al voor een zwem club een mooie website welke al goed op de weg is. Echter als je me concrete doelen van de website zou aangeven kan ik er misschien wat meer over zeggen. Nu zou ik vooral zeggen, probeer wat te testen met verschillende ontwerpen, ik ben van mening dat voor de usability op een aantal punten nog wel beter kan.
  1. Het duurde even voordat het mij duidelijk was dat het een zwem club betrof. Ik zou proberen iets meer feeling te krijgen met het zwembad, zwemmers en watergebeuren.
  2. Je hebt goed gebruik gemaakt van je grootste plaatje om de aandacht te leggen op het feit dat je mensen nodig hebt.
  3. Goed is ook dat je vraagt van mensen wat ze van een pagina vinden. De plaatsing vind ik echter niet heel handig. Ik zou dit directer achter de informatie (of misschien nog beter ervoor) plaatsen.
  4. De swim-feel plaatjes zou ik iets hoger op de pagina plaatsen, bijv. boven of tussen het laatste nieuws blok.
  5. De blokjes waarin de informatie staat van de trainers zou ik aan laten sluiten bij de foto’s. Ik zag pas later dat deze veranderen.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

12 reacties op “5 site reviews”

 1. Gerben avatar
  Gerben

  @ROY.

  Geweldig..precies ook al enigzins mijn idee. Moet wel eerlijk bekennen dat we nu 3% conversie hebben van de bezoekers die online een vraag stelt..ook in de nog redelijk onbeheerde rubrieken gaat het al best goed.

  Je opmerkingen worden ter harte genomen en daar waar mogelijk zeker verwerkt.

  Ps..heb nog wel een rubriekje voor je vrij 😉

 2. Gerben avatar

  Bedankt voor je reactie. Ik denk dat je me een aantal waardevolle tips hebt gegeven. Hopelijk zie ik gelegenheid ze te implementeren. Dank!

  Ter info:
  Aan de website zijn per segment diverse doelstellingen gekoppeld. Bij leden kun je bijvoorbeeld denken aan een stukje ‘online community building’. Bij prospects gaat het bijvoorbeeld om conversie naar proeflessen.
  Het is de ambitie om de homepage en de hoofdpagina’s van de afdelingen meer een portalrol te geven. Hiermee denk ik ook betere landing pages aan te bieden. Ik zal er rekening mee houden dat het ‘zwemclub gevoel’ daarin beter bewaakt wordt.
  De paginawaardering wil ik gebruiken als input bij een toekomstige verbeteringsslag. Misschien dat ik op een gegeven moment ook op een aantal belangrijke pagina’s (zoals zwembad) een formuliertje neerplant om de behoeften van de bezoekers nog beter vast te stellen.
  Verder is er onder de link ‘Neem contact op’ een layer met een hidden div verborgen. Ik vermoed dat Google dit als zoekmachine spam beschouwd. Vandaar ook de lage ranking bij zoeken naar bijvoorbeeld zwemvereniging. Dit ga ik op zeer korte termijn te verhelpen.

 3. Roy avatar

  Graag gedaan. Andere gegadigden kunnen zich natuurlijk ook melden.

  Verder ben ik natuurlijk benieuwd naar de meningen van mijn lezers over de tips en of jullie andere dingen zijn opgevallen.

 4. deejay avatar
  deejay

  er was al een redesign in de planning idd.

  de kubus (flash) vind ik wel uitermate cool, maar ik ben het met je eens dat het gedeelte waar je de url in moet voeren prominenter moet zijn dan de cube.

  overigens heeft hij wel een functie; hij bevat de laatste 6 gevalideerde pagina’s die 100% tableless waren (en een link hebben aangebracht).

  er zijn altijd voor en tegenstanders van flash maar ik denk dat het in dit geval een functie heeft om de pagina een gezicht te geven, een gadget wat niemand vergeet.

  de content is wel degelijk aanwezig, alleen verstopt onder het help kopje.

  het doel van de site is naast tableless valideren idd ook wel backlinks genereren, dit lukt aardig 🙂

  overigens gisteren seo friendly urls geimplementeerd, redesign volgt als ik meer tijd heb.

  momenteel 380 entries in google, begin februari zijn dat er wellicht zo’n 5000.

 5. deejay avatar
  deejay

  Wie vindt dit mooi als startpunt voor een nieuw design voor w3tableless ?

  http://test.w3tableless.com/images/new.jpg

  ben er zelf niet super blij mee 🙁

 6. Rob avatar

  Persoonlijk denk ik dat het schort aan communicatie tussen de bureau’s en opdrachtgevers, en dan voornamelijk in het beginstadium. Websites worden vaak gemaakt met een aantal begineisen en dan wordt er aan de slag gegaan om een deadline te halen

 7. Roy avatar

  Daar kun je wel eens gelijk aan hebben rob. überhaupt zijn er teveel bureaus die zeggen dat ze het wel even kunnen doen, terwijl ze er eigenlijk geen verstand van hebben.

 8. deejay avatar
  deejay

  he, even een berichtje uit Polen,

  inmiddels al 2960 entries in google 🙂 dankzij custom rul rewriting 🙂

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=site%3Aw3tableless.com&meta=

 9. Gerben avatar
  Gerben

  He roy,

  index is aangepast..nu met afbeeldingen erbij om het meer te visualiseren en minder op een directory te laten lijken….

  We zijn dus hard bezig..en komt zeker helemaal goed 😉

  Nogmaals bedankt voor al je tips.

 10. Gerben avatar
  Gerben

  Naamgenoot, neem mijn advies aan: verander het kleurenthema van je website.
  Het schrikt mij althans in eerste instantie af. Neem eens een kijkje op kuler. Ik ben ervan overtuigd dat je daar een geschikt thema kan vinden.
  Als je die directory-feeling kwijt wilt, zou ik in ieder geval je pagina’s wat dynamischer vormgeven: pak er bijvoorbeeld 1 categorie uit die je wat duidelijker positioneert. Die adviseurs komen mij nu nogal onpersoonlijk over. Koppel er een foto, avatar of logo aan vast.

 11. Gerben avatar

  He naamgenoot,

  Yep, I Know….het is nogal “groen”…maar juist wel heel rustig..en met een conversie van bijna 4,5% over ca 1300 unieke bezoekers per dag hoor je mij toch niet klagen……

  De beheerders willen we idd wel meer mee gaan doen..maar hoe precies weten we nog niet…we werken nog aan de plannen…

  Aan de andere kant staan er al weer genoeg nieuwe plannen die we volgende maand gaan lanceren (met meer kleur! ;-)……

 12. Gerben avatar
  Gerben

  He roy,

  Wilde je er niet van weerhouden even kenbaar te maken er hard mee bezig te zijn geweest en de resultaten mogen er wezen als je kijkt naar jouw kantekeningen over het eerste design!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.