Je draagt een pak naar je werk, maar laat je neefje je website maken.

Home / Je draagt een pak naar je werk, maar laat je neefje je website maken.

Ik kwam op de website van stuntdubl een stukje tegen wat precies de spijker op zij kop slaat. Veel bedrijven geven enorme hoeveelheden geld uit aan drukwerk, buitenreclame, ERP oplossingen waarvan 25% maar gebruikt wordt.

De titel zegt het eigenlijk al: Wie draagt er een pak om netjes over te komen, maar laat voor een appel en een ei zijn website maken. Grote groepen mensen gebruiken hun website nog steeds niet als meer dan een slechte versie van hun online folder. Dit is natuurlijk hun keus, maar ik vraag me dan wel af vanwaar al die opsmuk en een kantoor inrichting van 10.000-den euro’s. terwijl je website, vaak toch je eerste contact moment van veel mensen, er echt afgrijselijk uitziet of niet eens doet in bij 15% van de gebruikers.

ik zal dan maar meteen 3 tips geven waaraan je moet denken bij een nieuwe website

 • Zorg dat je website een goede eerste indruk achterlaat op de bezoeker: betrouwbaar, netjes, duidelijk. Laat dit ontwerpen door een bureau dat er verstand van heeft, maar het niet erg vind om commentaar te krijgen van andere experts en dit kan verwerken. Betrouwbaarheid betaald zich ook terug in je conversie.
 • Denk aan de zoekmachines bij het ontwerpen van je website. Zoals ik ook in mijn vorige artikel heb aangegeven, wordt er soms teveel geld betaald voor een website die na de lancering voor 75% moet worden herbouwd om deze voor zoekmachines optimaal te maken.
 • Denk ook aan de minderheden, zoals blinden en slechtzienden, de FireFox gebruikers, PDA gebruikers, Apple gebruikers en andere potentiële klanten. Vaak zien we dat deze gebruikers in een eigen klantprofiel passen en hele goede ROI hebben in verhouding met je andere klanten.

Hier staat het stuk wat ik zag op stuntdubl.com.

You Wear a Suit to Work, but Let Your Nephew Design Your Website?
The title pretty much sums this one up. I’m not gonna go off on this one here, I just thought it was an interesting parallel after getting off a site that was for a large product manufacturer, had two guys with nice suits on one of the most hideous homepages I had ever seen. I still just don’t get why people want to cheap out on webdesign. I don’t have the ambition to extoll the virtues of proper design to the uninitiated anymore, but it still kinda bugs me on occassion. If you can spend several hundred dollars on a nice suit, you understand why it’s important to make an impression. Why is that so difficult to translate to the web? Rant over.

Any body else got some favorite examples of sites that need a redesign with people wearing suits?

lees het artikel op zijn weblog met reacties

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

13 reacties op “Je draagt een pak naar je werk, maar laat je neefje je website maken.”

 1. Roy avatar

  hahaha, niet eens zo gek. maar dan zonder hyphens… da’s beter voor de zoekmachines 😉

 2. deejay avatar
  deejay

  hehe, ok

  btw ik heb een subpagina gemaakt voor seo op mijn portfolio

  http://seo-expert.terrababy.nl

 3. Richard avatar

  ik doe geen van beiden 😀

 4. Richard avatar

  Deejay; ik zie dat je site valideert, maar dit vind ik toch niet zó mooi

  http://www.brandmerchandise.nl/bv/wc3.jpg

 5. deejay avatar
  deejay

  richard, bedankt voor de moeite,

  http://seo-expert.terrababy.nl (fixed)

  wat heeft validatie er overigens mee te maken ?

  vr gr deejay

 6. deejay avatar
  deejay

  richard, bedankt voor de moeite,

  http://seo-expert.terrababy.nl (fixed)

  dat mijn site valideert boeit niet zo, maar die knopjes zijn een leuke manier om mijn zelf ontwikkelde tableless validator onder de aandacht te brengen (http://w3tableless.com).

  vr gr deejay

 7. Richard avatar

  deejay; ik heb zelf geen verstand van valideren (zou willen dat ik dat had ;)) maar wat mij de laatste tijd erg opvalt is dat veel webtechneuten het nergens anders over hebben dan WC3 normen e.d.

  De (toch wel flinke) fout in je site viel me dusdanig op dat ik een koppeling gemaakt had.

  No offence meant.

 8. deejay avatar
  deejay

  no offence taken,

  Ben wel vaker slordig met cross browser testen (in ie deed ie het wel goed).

  w3c normen vind ik belangrijk om de richting aan te geven en webdevelopers en browserfabrikanten op een lijn te krijgen.

  greetzzz dj

 9. Roy avatar

  Deejay, zonder me in de FF vs. IE discussie te willen storten zou ik je aanraden gewoon in FF te bouwen. voor IE6 zijn hacks, en IE7 doet het over het algemeen goed (d’r zit nog een bugje in mijn site in IE7.)

 10. deejay avatar
  deejay

  Hoi Roy,

  90% van mijn sites krijgt 90% ie6 bezoekers, ik vind (nog) het wel verantwoord om speciaal daarvoor te ontwikkelen 🙂

  Alleen w3tableless.com krijgt 50-50 en die wordt dan ook geredesigned speciaal voor firefox binnenkort (als ik tijd overhou).

  Dan ontwikkel ik idd in firefox en tweak in ie6 (met ie7 heb ik ruzie momenteel, die heb ik moeten deinstalleren).

  Vr gr dj

 11. […] Ik heb hier nog even over zitten nadenken en die post is niet helemaal waar. De kleine puntjes zijn een toevoeging op een helemaal goede dienst, echter zien we in Nederland veel te vaak nog sites die ontworpen zijn door het neefje of een bureau dat er gewoon weinig van snapt. Een mooie website kunnen ze soms nog net maken, maar conversie, leesbaarheid en gebruikersgemak is teveel van het goede. De basis van een site moet natuurlijk al goed zijn wil je er uiteindelijk gel d mee gaan verdienen (of in ieder geval je doelstellingen halen) Ik heb in dat artikel beloofd om de sites die in de comments werden gezet punten te geven die mijns inziens tot een verbeterde conversies zouden leiden. […]

 12. Dennis Oosting avatar

  MBT het bericht, veel bedrijven zien het nut nog niet in van website. Ze snappen niet wat je met een website moet doen en hoe je het inzet als tool.

  Ze willen net als hun folders iets “hebben”, dus een HEBsite ipv een website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.