SEO

AD.nl laat de post niet bezorgen na een verhuizing

Wat veel mensen waarschijnlijk wel hebben meegekregen is dat de AD.nl vandaag een nieuw jasje heeft gekregen. Natuurlijk gaat het weer niet zoals het hoort want in Nederland en de rest van de wereld zijn er geen bedrijven die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines of zelfs er maar voor zorgen dat je niet je hele archief kwijtraakt.

Heck zelfs programmeurs kunnen gewoon fatsoenlijk leren omgaan met HTTP statuscodes. Maar niet volgens Koen van Gestel in een artikel op nu.nl (http://www.nu.nl/internet/2078572/online-archief-ad-onvindbaar-via-google.html) en ik leg nog wel eens uit waarom ik niet meer naar nu.nl link…

“Als je verhuist van de ene naar de andere woning komt er ook nog post aan op het oude adres”, aldus Koen van Gestel van het AD.

hahaha wat een fuckin drama. ‘post op het oude adres’ daar heeft de TNT ook iets voor, zo’n verhuisservice… net zoiets als een 301 redirect. Als project manager heb je dan in ieder geval behoorlijk gefaald.

Ik optimaliseer websites op het gebied van online marketing, zoekmachine- en conversieoptimalisatie. Neem contact met mij op als je eens over jouw kansen wilt praten.

12 Comments

 1. een vogeltje zei me dat dit een nieuwe strategie van AD zou zijn dat te maken heeft met het ACAP-protocol.

  Ik heb er:
  1 moeite mee dat te geloven
  2 als het waar zou zijn, vind ik het erg dapper
  3 dapper en naief/dom zijn bijna hetzelfde
  4 ik heb er moeite mee dat te geloven

 2. Pingback: RJBoonen.nl » AD.nl maakt SEO misstap met nieuwe website

 3. Ik las het gisteren ook inderdaad: “Als je verhuist komt je post ook nog op het oude adres.”… Misschien moet je wat dingen regelen inderdaad als je gaat verhuizen, het gaat niet vanzelf allemaal…

 4. “ik leg nog wel eens uit waarom ik niet meer naar nu.nl link”

  Nou ben ik wel benieuwd :D

 5. Jeroen Elstgeest Reply

  Is het niet zo dat je nog even de tijd hebt om dit soort fouten recht te zetten voordat je waarde daadwerkelijk nul is? Eerder hoorde ik iets van 3 weken, maar dat heeft misschien ook weer te maken met de crawler-frequentie?

 6. De beste TNT vergelijking lijkt mij dat je bent verhuisd maar dat je vorige huis volledig afgebrand is. Daar staat de postbode dan, met al jouw post, maar zonder brievenbus en zonder nieuw adres. Hoe moet die postbode dan weten waar de post afgeleverd moet worden?

 7. Wat erg lijkt me dat, om zo de fout in te gaan. Ik hoop dat men (en vooral Koen) er van heeft geleerd.

 8. Pingback: Nieuwe website? 7 stappen naar een succesvolle verhuizing. - OrangeValley

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.