SEO strategie: Gewoon, doen.

Home / SEO strategie: Gewoon, doen.

De inspiratie is nog steeds erg dun. Ik blog nu een slordige vier jaar, waarbij ik het in de zes maanden meer artikelen heb geschreven dan in de drie daaropvolgende jaren. Vind ik SEO minder leuk? Nee. Heb ik geen creatieve aspiraties meer? Jawel die heb ik ook meer dan genoeg. Wat ik niet heb, en nooit heb gehad is een agenda voor mijn blog. Ik schreef over wat ik belangrijk vond, bevonden had, ergens op had gestoken of überhaupt kwijt wilde.

Waarom dan toch?
De druk van het bloggen neemt steeds toe, elke keer als je wacht met een stukje is het volgende stukje weer moeilijker. Terwijl het hele idee is dat bloggen juist leuk en makkelijker zou moeten zijn. Mezelf afvragen hoe het komt heb ik al meerdere keren gedaan. Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig. Gewoon doen! SEO kun je uren over schrijven, lezen maar je leert het pas werklijk als je het gewoon gaat doen. Get your hands dirty. Maak fouten, leer van diezelfde fouten en maak dan nieuwe fouten. Vallen en opstaan. Zo makkelijk is het eigenlijk.

Consultants
Dat is ook het werk dat je als consultant eigenlijk doet. Klanten helpen voorkomen dat ze bepaalde fouten maken. Pas als je dat gedaan hebt, kun je beginnen met een strategie. Een strategie bedenken klinkt vaak zo ingewikkeld, maar ook dat valt wel mee. Het is alleen maar enorm belangrijk dat je een strategie bedenkt die bij de organisatie past en ook gebruik kan maken van de USP’s welke de organisatie heeft. Zoals je merkt gaat het dan al plots om veel grotere zaken als alleen maar brandjes blussen.

Een goede consultant zul je dan ook niet zo lyrisch zien over het oplossen van allerhande ‘kleine’ problemen, maar juist in de organisatie zien duiken, om hier vervolgens samen met de organisatie de beste oplossing voor te bedenken en te gaan uitrollen. Tuurlijk, zo hoort het altijd te gaan. Echter zijn er nog zoveel klanten en SEO bedrijven die het als een optie zien. SEO is een optie als je webbouwer het kan implementeren. Dat is een prima optie, want het echte werk van een SEO consultant begint pas als de site ‘zoekmachine vriendelijk’ is geworden… Nu aan de slag!

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

5 reacties op “SEO strategie: Gewoon, doen.”

 1. Mitch avatar

  Toffe layout! Dat is het enige wat ik wilde zeggen.. ;-P

 2. Dennis Sievers avatar

  Nice blog, Roy. Sluit mooi aan bij ons gesprek van afgelopen vrijdag 🙂

  SEO is geen doel, maar een middel om een veel hoger/groter doel te bereiken, namelijk de (financiele) doelstellingen van een organisatie. SEO als ’techniek’ kent geen échte geheimen, maar de koppeling aan en naar daadwerkelijke organisatorische doelstellingen is wat het voor veel organisaties moeilijk en ontastbaar maakt. Als consultant speel je op dit vlak inderdaad een hele grote, belangrijke en vaak ook uitdagende rol.

 3. Danny Verhoeven avatar

  Dat is eigenlijk wel met veel internet marketing technieken.

  Doen & testen.

 4. Steven van Vessum avatar

  Ik sluit me helemaal bij ‘Get your hands dirty. Maak fouten, leer van diezelfde fouten en maak dan nieuwe fouten. Vallen en opstaan’. Klopt als een bus!

 5. John avatar

  We willen tegenwoordig eerst alles zo veel mogelijk analyseren in plaats van gewoon aan de slag te gaan. Ik betrap mezelf er ook wel eens op.

  Het meeste leer je echter van gewoon doen, zoals je zelf ook al in het artikel aangeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.