Verandering van spijs doet eten…

Home / Verandering van spijs doet eten…

Zoals velen waarschijnlijk afgelopen week wel hebben meegekregen heb ik ontslag genomen bij Onetomarket. Ik had de drang om wat anders te gaan doen. Iets meer met een project bezig te zijn, iets in-house om de andere kant van het vak te belichten. Ook zou het mij niet verkeerd uitkomen om wat dichter bij huis te gaan werken, even iets minder op de weg te zitten en wat anders te eten als een kalkoenstick en bacon-sla wrap bij de shell.

Via mijn netwerk kwam in aanraking met Seth de Koning, eigenaar van Jaludo Group BV. Deze was al tijdje op zoek naar een aantal mensen die hem konden helpen bij zijn online marketing. Jaludo Group BV is eigenaar van verschillende gaming concepten en spelletjes websites. Het zogenoemde ‘casual gaming’. Niet direct een hoek waaraan ik dacht maar na paar gesprekken kwamen wat cijfers boven tafel, enkele doelstellingen en een leuke uitdaging was geboren. Ik had geen enkel idee van de grote van deze markt en ik was ook onbekend met Jaludo. Ik kende natuurlijk wel Spil Games en Zylom, maar daarmee hield het ook al snel op.

Wat ga ik dan precies doen?
Ik ga me daar bemoeien met de search strategie van de verschillende concepten, de kansen van sociale media voor onze spelletjes sites, hoe we de usability en het rendement van de huidige portals kunnen verbeteren en in het algemeen kansen die we tegenkomen. Kortom genoeg te doen! Even een greep in onze portfolio: spiel.de, spelletje.nl, nukleuren.nl, jeuxgratuit.fr, speeleiland (een van de top 3 keywords in het gaming gebied), gamesclub.com en zo nog ongeveer 40 andere portals welke nu live zijn.

Wat gebeurd er nu met dit blog?
Daar veranderd dus helemaal niets aan. Nouja, niets, d’r staat al tijden een andere lay-out klaar waar de puntjes voor op de i moeten worden gezet, maar ik wil eigenlijk graag proberen deze wat regelmatiger weer te gaan vullen. Ik vermoed dat ik nog weer veel leuke, nieuwe dingen ga leren de komende tijd en zal hierover dan ook vrijelijk bloggen, zolang dit geen risico is voor het bedrijfsresultaat natuurlijk.  Verder doe ik sinds drie weken een podcast samen met Bas van den Beld op Webmasterradio.fm met de naam ‘SearchCowboys
elke donderdag om 19.00 uur live en anders natuurlijk via Podcast terug te luisteren. Mijn artikel over de linkeconomie moet nog maar even wachten, maar die houden jullie tegoed!

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

16 reacties op “Verandering van spijs doet eten…”

 1. Martin Joosse avatar

  Nogmaals, veel plezier & succes in deze uitdaging! Je bent er maar druk mee, ik hoop dat je er allemaal nog wel tijd voor hebt naast de andere (grote) bouw projecten 😉

  1. Roy avatar

   Arjan heeft er al 2 onder zijn monitor staan. Ik moet die van mij nog doen, ik moest eerst een kinderkamer schilderen 😀

 2. Rene avatar

  Dat ziet er uit als een heerlijk uitdagende maaltijd. Leuke markt ook om in te werken. Succes!

 3. André Scholten avatar
  André Scholten

  Veel plezier daar met het opzetten van het search&social gebeuren, klinkt als een mooie uitdaging.

 4. Raymond avatar
  Raymond

  Nogmaals, gefeliciteerd en veel succes bij je nieuwe job. Zie je binnenkort!

 5. Dennis Sievers avatar

  Veel succes en plezier. Klinkt, zoals André zegt, inderdaad als een mooie uitdaging om dit traject op te pakken.

 6. Martijn avatar

  Veel plezier met je nieuwe uitdaging!

 7. edwin avatar

  Ik voel een ‘rijpere man aan die zijn prioriteiten wil herleggen.. 🙂

 8. Bas van den Beld avatar

  Volgens mij heb je de goeie industrie gekozen 😉

  Zoals al eerder gezegd: Succes! Maar maak vooral veel plezier, we spreken elkaar iig elke donderdagavond 😉

 9. Henk Wijnholds avatar

  Roy, goed bezig! Veel plezier met je nieuwe baan, hoop in de toekomst nog vaker samen te werken!

 10. Alain Sadon avatar

  Je klinkt opgelucht en geinspireerd, dus gefeliciteerd!

  Succes met je nieuwe baan, en hoop je nog wel af en toe ergens tegen te komen. Nog wel steeds actief binnen het IAB?

 11. Ramon Eijkemans avatar

  Prima uitdaging Roy! Denk dat Zylom en Spil jullie verrichtingen zeker in de gaten moeten gaan houden 🙂

 12. Bobbink - 11 Internet avatar

  Veel plezier met de nieuwe uitdagingen Roy!

 13. Guido de Bruijn avatar
  Guido de Bruijn

  Succes en veel plezier. Onlangs zelf ook met iets anders aan de slag gegaan, en dat bevalt heel goed. Ik heb zelf eigenlijk alleen maar in-house gewerkt en zou het ook niet anders willen. Alleen dan kun je naar mijn mening de organisatie, website en doelgroep goed leren kennen, ook niet onbelangrijk.

  Ik hoop dat het bevalt op jouw nieuwe plek!

 14. Laurens avatar

  Hey Roy..lees dit nu pas, maar congrats! Dat had ik ook niet verwacht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.