Do less, but do it better

/

Do less, but do it better. Dat was wel het motto voor mij in 2022. Het jaar is weer voorbij en ondanks dat lijstjes stom zijn, is de kerstvakantie altijd wel een soort van moment van bezinning tot de waan van de dag het weer overneemt. Hier wat overpeinzingen.

Mooi verwoord in dit artikel:

Slowing down, taking your time to do things properly, doing fewer things with more care, is an act of minimalism. Pouring your heart and soul into what you’re doing, and doing it at your best, is an act of minimalism.

Slow down, do less. But do it better, do it at your best. That is what minimalism should be all about.

via: https://minimalism.com/journal/slowing-down-is-an-act-of-minimalism?ref=chapter42com

Voor dit jaar heb ik nog wel wat andere dingen in mijn gedachten. Waaronder het bijhouden van een Grid Diary. Niet op papier, wat ik denk ik het liefst zou doen, maar gewoon op de computer en met een app. Want mijn eigen handschrift kan ik na 10 minuten al niet meer lezen of ontcijferen.

Onder andere om een ‘brag diary‘ bij te gaan houden:

Brag documents are essentially a running list of all your achievements throughout the year, both big and small. 

Andy Budd

Maar ook om learnings vast te leggen en terug te kunnen lezen. Ik hou niet zo van doelen stellen, maar er zijn nog wel wat dingen die ik als gewoontes wil gaan doen. Ook aanbevolen in onder andere Grip. Een van de gewoontes die ik ook vaarwel wil zeggen (zoals al vaker gezegd op dit blog) minder streven naar perfectionisme (niet dat ik vind dat ik dat ben, verre van). Ik kwam de volgende paragraaf tegen:

This year, I’ve been trying to break out of functional perfectionism. One way I’ve been doing that is forcing myself to publish notes in this garden regularly and being okay with the notes not being perfect or even any good. The more I do it, the easier it gets. I realise now that lowering my bar is the only way I can step over it and begin making progress towards writing well.

via: https://rachsmith.com/functional-perfectionism/

En dit is wel exact waarom ik beide bovenstaande zaken zou moeten oppakken. Want wat je ook doet, het is nooit perfect en de timing is waarschijnlijk ook nooit perfect. Dus hierbij.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.