Over informationele content op e-commerce websites

/

Google ziet graag dat websites voor gebruikers zijn gemaakt. Daarom belonen ze de juiste intenties op website met een hogere positie. Want dit is relevanter voor gebruikers. We zien dat Google de intenties steeds weer belangrijker vindt. Koopintenties moeten op een lijst- of detailpagina landen. Informatie-intenties passen meer bij blogs etc.

Test met informationele content

Ik kwam op Search Engine Land een leuk artikel tegen. In het artikel word een onbewuste test beschreven. Het artikel beschrijft wat er gebeurt als informationele content verwijderd is van een commerciële webshop.

https://searchengineland.com/case-study-the-true-value-of-informational-content-for-e-commerce-seo-327692

TL;DR

Als je een webshop hebt, kun je niet ranken op commerciële zoektermen als je geen informationele content (of misschien wel inspirationele) pagina’s hebt. Bijvoorbeeld over de kwaliteit van je producten. Investeren in ‘helpful’ content loont.

Veelgestelde vragen:

Wat wordt bedoeld met informationele content?

informationele content verwijst naar de hoeveelheid en relevantie van de informatie die wordt gegeven in een tekst, document, video of ander medium. Het geeft aan hoeveel behulpzame informatie er wordt gedeeld en hoe goed deze informatie past bij de behoeften van de ontvanger.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de informationele content van een stuk tekst bepalen?

De duidelijkheid van de boodschap, de relevantie van de informatie voor de doelgroep, de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de informatie, de hoeveelheid en diepte van de informatie en de stijl en toon van de tekst. Google gebruikt hiervoor het E-A-T model gebaseerd op Expertise, Autorithy en Trust.

Wat zijn de verschillende manieren waarop iinformationele content kan worden gemeten?

Er zijn verschillende manieren om de informationele content van een stuk tekst te meten, zoals: de leesbaarheid van de tekst, de relevantie van de informatie voor de doelgroep, de complexiteit van de informatie, de lengte van de tekst en de mate waarin de tekst antwoord geeft op vragen die de lezer heeft.

Welke rol speelt informationele content in SEO?

informationele content speelt een belangrijke rol in SEO, omdat zoekmachines zoals Google en Bing behulpzame inhoud hoog waarderen bij het bepalen van zoekresultaten. Goed geschreven en informatieve inhoud kan helpen bij het genereren van verkeer naar een website en het verbeteren van de ranking van de website in zoekresultaten.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.