Een update

Home / Een update

Bijna twee jaar na mijn laatste artikel op dit blog is het tijd om over de drempel te stappen. Een denkbeeldige drempel. Ruim twee maanden geleden had ik het met David al over, eigenlijk zou ik weer meer willen bloggen. Maar waarover? Ik neem mijn werk voor lief, zo bijzonder is het allemaal niet, maar klanten zijn er toch altijd nog heel blij mee. We hadden het over meer ‘natuurlijke’ manieren om je kennis te delen en we kwamen erop dat we eigenlijk meer Podcasts zouden moeten maken. Een gesprek verloopt toch soepeler dan je eigen gedachten stroom voor nu. Daarnaast met al een 80 podcasts achter de rug heb ik daar ook wel wat ervaring in ondertussen.

Vanavond op twitter viel ik toevallig in de #blogpraat terecht. Hernieuwd gebruik van Tweetbot is de reden dat ik wat actiever ben op twitter de afgelopen maanden. En het gesprek ging over bloggen. Ik heb altijd het idee dat het bloggen meer inhoudelijk zou moeten zijn, niet alleen maar persoonlijke rants & raves (hoewel die het meestal wel goed doen), maar juist inhoudelijk ook mooie lange, artikelen. Ik kreeg veel opmerkingen terug in de trant van ‘Waarom’ en zelfs een slide uit mijn presentatie van Yoastcon van afgelopen week. Uiteraard had men gelijk. F*ck that. Beginnen en niet teveel excuses bedenken, want als er één artikel uit is, dan volgen er meer.

Ik heb bijvoorbeeld best wel een mening over Google’s nieuwe feature waarin ze nog meer vergelijkingen doen. Google is tenslotte prima te vertrouwen met alle (structured) data die we ze geven en ze zouden nooit iets doen natuurlijk om de publishers te kort te doen. Of misschien wat meer uitleg over mijn presentatie van afgelopen week bij Joost, over het gebruik van AMP, de staat van digitale marketing in Nederland, of hoe dit gek genoeg vaak neerkomt op een digitale transformatie van de bedrijven of hoe het internet er niet beter op is geworden de afgelopen jaren en mocht je nog twijfelen, nog iets meer informatie / inzichten over de kwaliteit van het internet in 2017.

Maar ik kwam denk ik nog wel het meest leuke stukje advies tegen van Jason Fried:

Enough with the actionable advice, already.
Lets see some questionable advice instead.
Rather than guide with steps, stump with challenges.
Fewer answers, more questions.
Less following, more foraging.
More wonder, less known.
Figure it out yourself.

Nu nog Grammarly in het Nederlands, om het helemaal af te maken.

Happy blogging!

Foto credits: Henk Jan Winkeldermaat

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Eén reactie op “Een update”

  1. Patjem avatar
    Patjem

    Leuk, wanneer kan ik je podcast gaan luisteren? Of vloggen zoals Jorg ruis doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.