Google Search Console hickup?

Home / Google Search Console hickup?

Screen Shot 2015-07-03 at 13.59.20

Als ik naar enkele van mijn klanten hun Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) data kijk, dan lijkt het dat de posities sinds 24 juni sterk veranderd zijn. Noem het gerust verslechterd trouwens.  Ik zie het bij verschillende accounts in verschillende Consoles, bij geheel verschillende sites.

Ik vermoed dat er een uitbreiding van de data heeft plaatsgevonden of dat de data gewoon een flinke hickup heeft, want een steekproef geeft aan dat veel zoektermen die een positie ‘0’ hebben, waar ze toch een daadwerkelijke positie krijgen bij het nazoeken.

Meerdere mensen deze ervaring?

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

5 reacties op “Google Search Console hickup?”

 1. Colin avatar
  Colin

  Ja zeker, maar merk het ook in bezoek, die is van 23-6 tot 28-6 gehalveerd

  1. Roy Huiskes avatar

   Hoi Colin, Dat komt vermoedelijk door het verbeterde weer of er is iets anders aan de hand. Ik heb namelijk, afgezien van seizoensinvloeden, geen afwijkingen bij de bezoekers (of kliks…)

 2. Dennis Sievers avatar
  Dennis Sievers

  Bij een aantal klanten zag ik ook genoeg ’topposities’ die er in de praktijk niet waren. Lijkt me zinvol als die ook komen te vervallen 🙂

 3. Peter avatar

  ik zie de terugval niet. Wel viel het me een aantal weken geleden op dat een WordPress pagina errors kreeg. De auteur, publicatiedatum en title zouden ontbreken. Dit heb ik met een hatomscript opgelost. Nu geen errors meer. Weet niet of dit van invloed is voor de posities, wat denk jij Roy?

  1. Roy Huiskes avatar

   Dat zou niet zo’n grote invloed mogen hebben, maar als een pagina het überhaupt niet goed doet, snap ik wel dat Google niet zo snel geneigd is om er veel verkeer naar toe te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.