Spam in Nederland

Home / Spam in Nederland

Onderstaande mail viel afgelopen week in mijn inbox. Een site die mij ook al jaren een doorn in het oog is, maar die in mijn optiek in de grotere branches niet veel meer klaarspeelt. Helaas in veel niches komen ze met die spam nog goed weg en Google is drukker bezig om te bedenken hoe ze de laatste eurocenten uit de Adwords gebruikers kunnen persen dan het oplossen van platte simpele spam in kleine landen die niet Engelstalig zijn.

Het enige dat ik gedaan heb is de naam van het bedrijf uit onderstaande mail gehaald, omdat ik geen zin heb in eventueel juridisch geharrewar.

Ik wens graag anoniem te blijven maar wil je tippen over een heel groot SEO spam netwerk van een Belgisch bedrijf dat opereert op de nederlandse markt.

Wat is er aan de hand? Ik was een aantal weken geleden op google stukjes tekst aan het quoten omdat er de laatste tijd veel content van mijn sites word gekopieerd. Ik kwam toen uit bij een website waar alleen maar korte stukken tekst opstaan die gelijk zijn aan mijn onderwerp.

Het bedrijf haalt waarschijnlijk voor een keyword zoekmachine resultaten op bij google. Vervolgens strippen ze stukjes tekst van die websites en outputen die tekst op hun eigen spam site onder dat keyword. Ze geven alleen maar rel nofollow aan de links mee. Vervolgens plaatsen ze op die pagina’s links naar hun eigen klanten.  Zie bijvoorbeeld: http://www.advertentieswelzijn.nl/onderbroeken-heren/heren-ondergoed-outlet.htm Zoals je ziet zie je daar gestripte teksten en je ziet wel dofollow links naar hun klanten. Check met een backlink checker dan eens het linkprofiel na van zo een klant. Ik kwam een lokaal taxibedrijf tegen met 400 domeinen inlinken vanaf hun spam netwerk.

Ik heb tientallen van dit soort websites van hun bekeken en denk dat er naar schatting 300 websites gebruik maken van hun SEO spamdiensten die op deze pagina’s vermeld staan. Het bedrijf achter deze spam pagina’s is een bekende in de markt. Ze zijn zelf ook registrar en hosting. Kijk maar eens naar de ipadressen van de websites en doe dan een check op ripe.net Je zal zien dat zij ze ook hosten.

Ze hebben 3000 domeinen in de lucht en komen er dagelijks bij. Allemaal quarantaine domeinen die opnieuw door hun zijn geregistreerd.
Hier vind je de complete lijst: http://pastebin.com/Rb2Zca5a Pak daar maar eens een paar van en bestudeer die websites.

Dat bedrijven SEO netwerken bouwen moeten zij zelf weten maar het jatten van andermans tekst gaat mij gewoon te ver. Ik heb ongeveer 150 websites en van al deze sites hebben ze dus ook teksten gejat. Ik heb wat testen gedaan met willekeurig wat keywords in google te zoeken. Vervolgens die sites bezocht en tekst van website gequote en kom steeds weer bij die spam sites van onze Belgische vrienden terecht. Probeer het ook maar eens bij 1 van je klanten die hoog staat in Google. Gewoon een stukje tekst quoten in google.nl Je zal zien dat 1 van sites
van de pastebin lijst naar boven komt.

Meerdere malen spamreport bij Google ingediend en pastebin lijst meegestuurd en Google doet helemaal niets. Misschien wil jij hier aandacht op je blog aan besteden?

Eerlijk gezegd, ik ben zelf niet kapot van het rapporteren van Spam. Anderzijds loop je soms wel eens tegen zulke onterechte narigheid aan dat je klanten er totaal oneerlijk op worden benadeeld. Ik vind spam vooral Google haar probleem en heel vaak ervaren gebruikers dat probleem totaal niet, alleen SEO’s. Laat dat nou iets zijn wat Google dan weer niet erg vindt…

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.