Verstopte content telt niet mee voor Google

Home / Verstopte content telt niet mee voor Google

In mei 2014 begon Google duidelijk te maken dat ze toch wel erg graag wilden kijken wat webmasters met hun CSS deden . Daarom maakten ze het renderen van de pagina’s inzichtelijk in de Google Webmaster Tools. Natuurlijk kon dit maar een ding betekenen en veel old school SEO’s zagen de bui al hangen, weer een ’trucje’ minder om de hoeveelheid content op de pagina minder te laten lijken en het leven van een webmaster weer iets onmogelijker te maken.

Op zich is er wel iets te zeggen voor het feit dat content dat schijnbaar niet belangrijk genoeg is om zichtbaar op een pagina te tonen niet mee hoeft te helpen een pagina te waarderen en rangschikken. Het is voor een gebruiker niet altijd even prettig om een snippet te zien met een stukje tekst dat niet terug te vinden op de pagina.

Anderzijds hoef je natuurlijk in je customer journey niet altijd alles op hetzelfde moment in het gezicht van je klant te duwen en kan een stukje interactie alleen maar helpen. Dit is dan ook een van de patronen die Google zelf ook graag gebruikt in hun richtlijnen

Screen Shot 2014-11-26 at 17.39.04

Hoe dan ook, Google gaat haar gang en de webmasters zullen haar volgen. Voorlopig zal het plaatsen van een flink lap tekst in een div nog wel werken en ik verwacht dan ook daar nog wel weer wat in te zullen zien. Anderzijds, als je een echt slimme webmaster bent zorg je ervoor dat de teksten (content) die je maakt aansluit bij je gebruiker en de intentie van de zoekopdrachten behelst.

In onderstaande video zie je John Mueller (@JohnMu) in een Google Hangout uitleg geven.

 

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Eén reactie op “Verstopte content telt niet mee voor Google”

  1. Niels Vos avatar

    Dag Roy,

    Interessant aspect! Natuurlijk ook vrij logisch dat flinke lappen tekst die verborgen worden niet getracked worden. Toch vraag ik mij dan af of het schadelijk is indien je display:none; gaat toevoegen aan media queries, omdat je soms niet alle div’s op mobiele apparaten wilt tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.