Persoonlijk

Lastig dilemma: in welke taal tweeten?

Al tijden, en ik ben vast niet de enige, vraag ik mij af in welke taal ik zou moeten twitter. Het klinkt heel onlogisch en pietluttig om daarover te denken. Ik twitter in het Nederlands maar wil ik een beetje contact houden met mijn buitenlandse twitterbuddies is het juist ook wel handig dat in Engels tweet, maar het voelt aan de andere kant toch ook weer niet goed om dit te doen met mijn Nederlandse vrienden en volgers.

Twee talen van één account is ook niet erg handig (focus) en de hoofdmoot die ik nu doe is in het Nederlands. Zou een tweede account dan handig zijn? Ik heb zelf @chapter42 en @royhuiskes. Ik zou in het NL verder kunnen gaan op @royhuiskes en @chapter42 als Engels account kunnen gaan gebruiken, maar twee accounts bijhouden is dan ook weer niet erg handig. Wat is het verschil tussen mij persoonlijk en zakelijk? Eerlijk gezegd druist het ook in tegen mijn gevoel wat social media nu eigenlijk is. Zeker in combinatie met Personal Branding. 

Aan de andere kant, waar maak ik me druk over. Twitter ligt er tegenwoordig toch weer de ganse tijd uit, ondanks een waardering van 4.5 miljard van JP Morgan…

Ik slaap er nog een nachtje over, maar als iemand de holy grail weet, zie ik deze graag in de comments hieronder ;)

 

Ik optimaliseer websites op het gebied van online marketing, zoekmachine- en conversieoptimalisatie. Neem contact met mij op als je eens over jouw kansen wilt praten.

6 Comments

 1. Dennis Sievers Reply

  Thats easy. If your professional network exceeds national borders, go English on regular updates. You can always reply in Dutch if necessary.99% of us talk and understand English, so it should’t be a problem. :-)

 2. De ‘holy grail’ is relevantie. Is de tweet met name relevant voor je NL followers-> Nederlands is the way to go. Zo niet, dan Engels. Simpel:)

 3. André Scholten Reply

  I use English most of the time now, except for my replies, they match the language of the tweet I’m replying to.

 4. Martijn Beijk Reply

  Ik wilde ook een engelse reply achterlaten op een nederlands stukje schrijfwerk, gewoon omdat het kan – maar ik sla toch over, doe het lekker in NL. bij deze.

 5. Martin Joosse Reply

  Zelf boeit twitter me niet zo, maar Facebook doe ik bewust altijd in Engels omdat ik een hoop goeie vrienden heb die echt niets begrijpen van de Nederlandse taal. De holy grail ligt misschien bij het per update voor jezelf nagaan of het interessant is voor je buitenlandse volgers? Zo ja, Engels, zo nee, dan lekker in het Nederlands.

 6. MikevHoenselaar Reply

  Ik ben de 2,5 jaar dat ik het nou doe ook evrschillende keren veranderd. Ik heb besloten om te tweeten in het Engels. Dit om dezelfde reden als die van jou. Alleen ik tweet nu replies in dezelfde taal als dat ze aan mij geschreven worden.Ik heb ook getwijfeld over een NL en een EN account. Dat gaat uiteindelijk niet werken. Ook niet in een HoutSuite of Tweetdeck. Daarom heeft Tweetdeck een auto translatefunctie waarschijnlijk ;-).Ik blijf voorlopig deze manier proberen. MIjn focus is toch meer naar non-NL aan het schuiven op het moment.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.