Retentie of toch maar weer die bonus…

Home / Retentie of toch maar weer die bonus…

Elke provider betaalt een klein fortuin om een klant te krijgen en deze de komende 2 jaar uit te melken. Gebaseerd op de life time value worden deze bedragen berekend (en betaalt door de consument zelf notabene) terwijl je eigenlijk niet eens zou moeten twijfelen om over te stappen.
Als de dienstverlening goed is (die is shit bij T-Mobile) dan zou je niet eens overwegen om over te stappen. De dekking laat zoveel te wensen over dat je eigenlijk niet eens een serieuze andere keuze hebt. Dat geldt dat ze als aanmeld bonus uitkeren zouden ze eens spenderen aan nieuwe masten, klantenservice en daadwerkelijk onderzoek naar wat de klant nu precies wil (datalimieten op het mobiele data abonnement…vast).
Ik wou dat er eens een provider opstond en bedacht: Wij gaan het anders doen.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

2 reacties op “Retentie of toch maar weer die bonus…”

  1. Thonis avatar
    Thonis

    Omg so ture! Ik moet nu ook wel overstappen, weg bij t-mobile. Een half jaar geleden had ik nog geen problemen, maar nu is het niet te doen. In portugal hadden alleen studenten bij dezelfde provider een speciale simkaart ‘moche’ waarmee je voor 5 euro per maand onbeperkt andere moche klantne kon bellen, smsen en mmsén. Internet was 90cent per dag of voor 5 of 10 euro kon je een abonnement met data limiet afsluiten. (alle providers boden een dergelijke kaart aan ook vodafone, maar TMN had toch een flinke voorsprong). Oh en dit allemaal op prepaid basis, daar krijg je geen gratis telefoon en opladen kan met pinautomaat of in elke kiosk. Vraag me af hoe dit business model daar werk, vooral of er winst gemaakt wordt op de studenten. Zo’n goede deal mis ik hier dus , zelfs sim only abonnementen zijn zeer slecht.Maar waar moetje als t-mobile klant dan naartoe? Is er een betere provider met goedkopere bel/sms prijzen? Die ook een mooi android toestel in hun webshop aanbied bij een eenjarig contract? Wil graag weg, maar denk niet dat er goedkoper is..

  2. Roy Huiskes avatar
    Roy Huiskes

    Ik denk vooral dat de essentie moet zijn: niet goedkoper. wel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.