Schrijven voor het web en Sociale Media & Handboek zoekmachinemarketing

Home / Schrijven voor het web en Sociale Media & Handboek zoekmachinemarketing

Ik had nog twee boeken ter review op de plank liggen welke ik maar tegelijk in een artikel zal bespreken. Beide boeken vond ik goed om dezelfde reden: het helpt de beginner goed op weg in de wereld van websites, online marketing en hoe je hier nu eigenlijk verkeer naar toe kunt krijgen.

Handboek zoekmachinemarketing

Allereerst het boek “handboek zoekmachinemarketing”. Het is alweer de vierde editie van dit boek en dat is niet voor niets. Als beginnen Online marketeer heb je hier een flinke kluif aan. Het boek telt maar liefst 520 pagina’s. Pagina’s die duidelijk zijn omschreven en vanaf stap één tot een behoorlijk niveau, waarbij je zelfredzaam zou moeten zijn in mijn ogen.

Het boek is wel meer gericht op mensen die het toch zelf gaan uitvoeren en niet op de gemiddelde webbouwer in mijn ogen. Hiervoor komt het boek teveel tekort op het gebied van nieuwe technieken. Dit is overigens geen verwijt, want deze technieken veranderen zo snel dat we anders onderhand al aan de 36ste editie zaten en er al twee uitgaves bij waren gekomen sinds ik dit boek heb.

Ik zou dit handboek zoekmachinemarketing dus zeker aanraden aan een MKB-er die verantwoordelijk is voor de website in zijn of haar organisatie en graag wil weten wat er moet gebeuren of eventueel op het punt staat een bureau in te huren.

Schrijven voor het web en sociale media

Allereerst even melden dat ik hier zelf ook een stukje in heb geschreven, dus dat alleen al een reden is om schrijven voor het web en sociale media te kopen. Verder ben ik ook enthousiast over dit boek vanwege de inhoud.

Annelies en Victor zijn erin geslaagd om een erg handzaam boek neer te zetten, dat voor iedereen die zelf koud watervrees heeft op weg kan helpen met veel nuttige tips, adviezen van consultants, redacteuren, tekstschrijvers, bloggers en twitteraars die hebben geholpen met dit boek. Dit heeft ook een klein nadeel, want door de hoeveelheid blokjes leest het niet als een roman. Niet dat dat nou zo erg is. Ik lees dit soort boeken toch altijd in blokken en aan de hand van de index als je iets wilt weten of opzoeken.

Ik zie mijzelf dit boek nog wel eens weggeven aan klanten als ik iets met ze gaan doen op gebied van content marketing.

Conclusie

Als je al thuis bent in online marketing dan hoef je niet zoveel te doen met deze boeken, maar zou ik je aanraden om er in de boekenwinkel een keer doorheen te bladeren, wie weet kun je de wat minder websavvy mensen in je omgeving er blij mee maken. Ik vind beide boeken een aanrader voor de beginnende online marketeer en website-verantwoordelijke.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

3 reacties op “Schrijven voor het web en Sociale Media & Handboek zoekmachinemarketing”

  1. Reviewtje van Chapter42.com » Schrijven voor het web en sociale media

    […] meer met webcontent willen gaan doen. Weten of het boek iets voor jou is? Check dan even wat Roy erover heeft geschreven. […]

  2. KeesjanDeelstra avatar

    Dank Roy! Misschien ook de begeleidende website http://www.searchmarketing.nl noemen? Daar kun je alle genoemde resources en vele andere handige bronnen vinden (waaronder dit blog hier http://www.searchmarketing.nl/links/blog-seo-nl.html )

  3. Annelies Verhelst avatar

    In dat geval ook leuk http://www.schrijvenvoorhetwebensocialemedia.nl te noemen :). Je kunt vragen stellen aan de auteurs, en op de hoogte blijven van eventuele wijzigingen, of doorgeven welke informatie inmiddels verouderd is, zodat andere lezers dat ook meteen kunnen lezen. In de toekomst gaan we nog meer doen met die site, het is nu nog wat mager ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.