SEO in de mix in 2012

Home / SEO in de mix in 2012

Voor emerce heb ik op woensdag 21 maart een hele dag ronde tafel sessies gedaan met mensen die graag wilden weten wat ze kunnen verwachten op het gebied van zoekmachine optimalisatie en hoe je SEO in de marketing mix verwerkt.

De insteek van de presentatie was om vooral de marketeers te motiveren en te laten zien wat er eigenlijk mogelijk is en wat de keuzes zijn geweest (en worden) van ongeveer 1500 experts wereldwijd vanuit MarketingSherpa.

Wat mij elke keer weer opvalt is hoeveel mensen echt op zoek zijn naar de gratis tips en eigenlijk nooit veel verder denken in de mogelijkheden en nieuwe kansen. Ik ben bang dat hier toch een stukje spreadsheet management en onze eigen ‘accountability’ pitch de oorzaak van is. Het nemen van risico wordt tenslotte niet beloond, alleen het bestraffen van misstappen is waar de angst voor regeert. Begrijpelijk in het huidige systeem en een groot voordeel voor iedereen die dit wel ziet.

Het hele idee van SEO dat ik al sinds ergens in 2006 verkondig is dat je het moet integreren in de organisatie. Technisch moet je site op orde zijn. Eerlijk gezegd valt dat met veel van de huidige webbouwers (van groot tot klein) nog niet mee. De basiskennis van SEO zou daar toch gewoon duidelijk moeten zijn.

Überhaupt ben ik van mening dat een webdesigner kennis moet hebben van Microformats, Schema.org, Responsive design, canonicals, language references en algehele webdesign trends en bewegingen. Anderzijds, in het land waar we verplicht zijn aan webrichtlijnen te voldoen en waar een groot deel van de gemeentes en overheidsites hier nog niets mee doen ondanks dat de eindtermijn hiervoor al enkele malen zijn opgeschort, moet je ook niet verbaasd zijn dat men hiermee wegkomt.

Dat SEO trouwens niet door webdesigners wordt begrepen is niets nieuws, Journalisten, mainstream bloggers en project managers kunnen er ook wat van als je kijkt naar sommige artikelen die compleet fout worden geïnterpreteerd en gepubliceerd de afgelopen week over ‘over-optimalisatie’.

Maar goed, dit alles mag de pret niet drukken, mocht je de download link van de presentatie willen zien, vul dan even je e-mail adres in en dan is hij direct beschikbaar in je mailbox. Ik doe overigens niets met je e-mailadres, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

Contact

Naam(Vereist)
Wat is het mobiele telefoonnummer waarop ik je kan bereiken?

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

5 reacties op “SEO in de mix in 2012”

 1. Rutger Terwel avatar

  Herkenbaar, veel mensen zijn nog steeds opzoek naar het SEO trucje, of die ene tip waardoor het (gratis!) traffic binnen gaat stromen. 

  Ik denk dat dit ‘old school’ SEO is. In 2012 is SEO veel meer, eigenlijk is een SEO weer een marketeer geworden. Helaas worden SEO’s nog vaak als traffic hustlers / keywordstuffers gezien… Hoe gaan we dit oplossen? Door ons massaal ‘inbound marketeers’ te noemen? 😉

 2. Dennis Sievers avatar
  Dennis Sievers

  Wanneer deel je eens een goede tip of truc in je blogs, Roy? 😉

  Duidelijk verhaal, deels ook herkenbaar, al merk ik wel dat het probleem zich minder afspeelt in het hogere segment, waar bedrijven online marketing meer serieus nemen en verder hebben geïntegreerd in de marketingmix. 

 3. Jan-Willem Bobbink avatar

  Even opletten, Gmail gooit de e-mail met link naar de presentatie in de spammap!

 4. linkbuilding en seo avatar

  SEO 2012 is volgens mij gewoon blogs en forums spammen, want dat wordt momenteel gewoon al een hele tijd beloond door Google. Als klap op de vuurpijl wordt overoptimalisatie afgestraft. Ik denk dat heel wat mensen hun ideeën over SEO in de prullenbak kunnen gooien en zullen moeten aanpassen.  

 5. Jaap Krijgsman avatar
  Jaap Krijgsman

  Goede content en unieke tekst maken het
  altijd mogelijk om een goede postitie in Google te verkrijgen. Kijk
  maar naar cremestore nl
  nog géén maand oud en toch al redelijk vindbaar in Google. Het
  geheim afwijkende en meer omschrijvende content dan wat standaard was
  aangeleverd via de leverancier Vichy Nederland. Meer uitleg van en
  over het product. Gevolg zie nu in Google “vichy creme” of
  “normaderm” de positie van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.