Rankings zijn dood! SEO Rank Monitor niet

Home / Rankings zijn dood! SEO Rank Monitor niet

Veel word er geschreven over dat je niet naar rankings meer moet kijken als KPI. En dat klopt tot de dag van vandaag. Het gaat niet om de positie waar je website staat, maar hoeveel verkeer er van een keyword afkomt. Zo keken wij bij Onetomarket altijd naar resultaten en zo kijken we ook bij Jaludo naar zoekverkeer. Maar dan zie je dat er plotseling minder verkeer op je keyword binnenkomt. Wat doe je dan? Title veranderd? Slechte meta description? Local search ervoor of toch misschien wat plaatsen gezakt? Met SEO Rank monitor kun je je posities over tijd in de gaten houden en terughalen. Net wat we zochten!

Waarom een blogpost over rank monitors?

Natuurlijk zijn er veel meer pakketten die dit voor je kunnen doen. Maar deze is van een Nederlande SEO met de naam Saku en wil deze graag aan jullie introduceren, in ieder geval aan de mensen welke er nog niet mee bekend zijn. Omdat het zo lekker dichtbij staat en het gewoon een gaaf, nederlands product is. Doordat de afstand kort is is het ook makkelijk nieuwe features aan te dragen. Daarom is dit een tool welke ik graag aan jullie voorstel.

Welke opties heeft de SEO Rank Monitor allemaal?

 • Dashboard
 • Positie check
 • Competitie check
 • Gemiddelde domein positie, incl aantal geindexeerde pagina’s en backlinks in Google (niet echt helpvol)
 • Analytics Monitor

Dashboard

Positiecheck

Gemiddelde domein positie

Analytics Monitor

De analytics monitor is eigenlijk wel de meest leuke feature van deze tool en ook meteen de USP boven vele andere tools. Door deze tool toegang te geven tot Google Analytics, krijg je een overzicht van de keywords en de hoeveelheid unieke bezoekers er van dat keyword afkomen.

Door keywords te taggen kun je netjes categoriseren en goed je keywords in de gaten houden.

Conclusie

Ik besef dat er tools op de markt zijn die stand-alone draaien en soms zelfs meer opties hebben dan de SEO Rank Monitor. Vaak zijn deze ook stukken duurder en hebben ze een ander doel dan waarvoor ik ze precies gebruik. Ik kan goed uit de voeten met SEO Rank Monitor en qua kosten scheelt het ook flink. Een van de voordelen van Serverside is dat je er ook gewoon 9 dagen niet naar hoeft om te kijken en je toch netjes je dagelijkse verschuivingen ziet.

Probeer het gewoon zelf, de eerste maand is gratis dus je kunt je er zeker geen buil aan vallen!

Andere Ranking Trackers welke in gebruik

Ik gebruik voor mijn eigen projecten Rank Tracker (google maar, geen affiliate links voor mij), SEO Report en ik heb ervaring met Advanced Web Ranking. Verder natuurlijk good old handjobs 😉 Je ziet tenslotte het meeste als gewoon zelf regelmatig zoekt op de keywords waarmee je aan het werk bent.

Ook korting via chapter42.com!

Ik werk sinds enkele weken met deze tool en je merkt denk ik wel dat ik redelijk enthousiast ben. Daarom heb ik saku gevraagd of ik jullie ook een korting kan bieden (en ja, ik strijk er geloof ik zelf ook nog wat mee op)

Standaard kost SEO Rank Monitor 19 dollar per maand. De Pro versie kost 39 dollar per maand (met de huidige dollarkoers gaat het om ongeveer 13 en 27 euro)

Maar met de kortingscode “chapter42” krijg je 10 dollar korting per maand. Dat is dus 120 dollar korting per jaar!

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

3 reacties op “Rankings zijn dood! SEO Rank Monitor niet”

 1. Xavier Maurits avatar

  Interessante tool, coole interface en top dat het een Nederlands product is. Wat ik niet goed begrijp is dat je zegt dat SEO rankings dood zijn. Waarom check je dan nog de posities? Dat het niet meer alleen om SEO rankings draait, akkoord. Maar dood zijn ze nog helemaal niet, zeker niet wat Google en miljoenen andere bedrijven betreft.

 2. centerparcs actiecode avatar
  centerparcs actiecode

  Ziet er interessant uit, maar iets te duur voor mij helaas!

  Ps. is het Sakoo of Saku? 😉

 3. Martin Joosse avatar
  Martin Joosse

  Mooie tool inderdaad. Wat me opvalt is het eerste plaatje. Keywords toegevoegd of zijn rankings inderdaad enorm verbeterd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.